Myšlenky srdce: Doma a v praxi


17. února 2019, autor Renata Petrickova,



Zkusila jsem přesně to, co autorka radí. Hravost miluju!  „Rozložte tyto karty po vašem bytě či domě, v autě, práci nebo kdekoli jinde, kde je uvidíte… Každé ráno meditujte s jinou kartou, a vnesete tak do svého dne pozitivní energii,“ říká v úvodní kartičce. Tak proč to nezkusit.

 

 

Zamyslela jsem se nad tím, co takové hravé poukládání kartiček na různá místa, která „k vám patří“ se životem udělá.

 

To máte stejné jako s úklidem

 

Asi tuším, čím jsou tyhle kartičky tak silné a není v tom žádné kouzlo nebo magie. To máte stejné jako s úklidem. Klíčem k úspěchu je totiž péče o místa, která máte doma rádi. Nebo v práci představují váš, jenom váš, maličký kouteček. Místečka, která na celém světě máte rádi a kde chcete čerpat energii.  A tahle místa je třeba uklízet, dívat se na ně, pečovat o ně – tyto kartičky pak lze vnímat jako prostředek péče. Jako když vnesete na to své místečko květinku, růži, čerstvě upečenou buchtu, voňavý čaj nebo… nebo informaci na kartičce, která vám něco pěkného říká.

 

A jak na to? Zkusila jsem zvědavou metodu!

 

Můžete si cíleně vybrat kartu a obohatit jí místo, které to potřebuje. Kde potřebujete něco prozářit, dodat naději (postupovat můžete také podle fengshui), tam dejte přesně to, co je potřeba.

 

Rádi se necháváte překvapovat? Tak to zkuste zvědavou metodou. Náhodně si vybrat kartu pro svá místečka. A pak se možná budete i trochu divit. Nebo to sedí? Vyhmátla kartička nějakou slabinu?

 

Kuchyň: Místo, kde vařím: Vím, že vesmírná síla je všude, v každém člověku, v místě i věci.

 

No a také v tom jídle. V srdci domova. V místě, ze kterého naše tělo získává sílu a duše pohodu, když se dílo podaří.

 

Obývací pokoj: Místo, kde žiji: Propouštím všechny své myšlenky a záchvěvy zmatku, chaosu, disharmonie, neúcty či nedůvěry.

 

A tohle není vůbec od věci si čas od času připomenout, a myslím, že kartička zrovínka vyhmátla moji současnou slabinu. Chaos, zmatek – je třeba si dát čas a uklidnit se, zejména, když rozumem víte, že chaos se sám po čase uklidní a věci se z velké míry vyřeší samy. Nejhorší je nutkání něco dělat, řešit ve chvíli, kdy víte, že stejně ničemu nepomůžete… Takže kartičky, děkuji!

 

Ložnice: Místo, kde spím: Můj domov je pokojné útočiště.

 

Dokonalé. Na místě, kde spíme, by zrovna taková karta měla být.

 

Takže musím říci, že pokus s Myšlenkami srdce vyšel na výbornou.

 

 

Dva testovací dny: Více vědomého života

 

Nevím, jestli lze tyto pokusy dělat kontinuálně celý život, věřím, že i od cíleně vědomého života si občas člověk potřebuje odpočinout, ale hlavně karetní energie se stává po určité době přežitá a přehlcující, ale dá se říci, že když mi na kartu padl zrak, velmi často jsem se skutečně zastavila na místě. Zpomalila mi mysl, uvědomila jsem si s výdechem nebo nádechem, že právě tohle potřebuji, a že právě takhle to má být.

 

Výsledek? Řešení chaosu a zmatku mě spíše časem rozčilovalo, asi nejsem ten neustále odpouštějící typ a dojít tady k výsledku mi bude ještě nějakou dobu trvat a tohle bylo nejspíše místo, kde bych si potřebovala vytáhnout co nejdříve jinou kartu a věnovat myšlenky něčemu jinému…  naopak místo u postele, s domovem jako klidným spočinutím, tak tam jsem se cítila nejlíp a objevila jsem v sobě i záchvěvy „těšení se do postele“…

 

Karty lze použít i jinak!

 

Samozřejmě to je jen jedna z možností, jak karty použít. Jsou klasické inspirační, můžete nad nimi přemýšlet, vytahovat si je pro radost, pro drobnou radu nebo jimi doplňovat i jiné výklady. Krásné písmo a grafická úprava je pohlazením pro duši.

 

O autorce:Louise L. Hay vytvořila tyto karty s myšlenkou na to, že nám pomohou rozpustit a prakticky vyřešit všechny omezení našich životů pěkně jedno po druhém. Pomoci nám se cítit víc v bezpečí, protože pocit bezpečí si do jisté míry můžeme zajistit my sami. Americká spisovatelka, duchovní učitelka ovlivnila svými knihami, zejména tou nejslavnější Miluj svůj živit, miliony lidí a její odkaz je šířen v podobě kalendářů, knih, televizních pořadů i karet stále a stále…

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing 2018, www.synergiepublishing.com







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička