Jak s pomocí internetu vytvořit pravidelný příjem za 12 měsíců


1. července 2019, autor Renata Petrickova,



Lákavé? Tato kniha je návod, jak se za pouhý rok postavit na vlastní nohy. Nečekejte ale zázraky, nýbrž pořádnou učebnici, která vás zaúkoluje nejen fakticky, ale především mentálně. Za úspěchem stojí dobrý rozmysl. A těch pár dobrých, skutečně dobrých tipů, které v dnešní době fungují, má cenu zlata.

 

 

Kde je vaše vášeň?

 

Nezávislý příjem musí bavit. Pracujeme na sebe a náklady jsou vyšší  než u zaměstnanců. V tom musí být vášeň, radost, uspokojení. I ve chvílích těžších, unavených nebo neúspěšných. Zvolit si obor a téma je tedy klíčové. Ono totiž nejprve musíme vědět, čím se chceme živit, co světu dát, co na sobě propagovat, za co se skutečně vášnivě postavit. A potom se teprve může začít něco dít.

Autorka vytvořila opravdu poctivý popis v dnešní době platného postupu, jak si s pomocí technologií internetu zajistit pravidelný příjem. Oceňuji proto redakční tipy překladatele nebo redaktora (a podporu českého webu www.pravidelnyprijem.cz, kteří se opravdu snažili to, co je odlišné od australského originálu, vtěsnat do českých luhů a hájů a i český čtenář tak má příležitost přizpůsobit svůj online marketing.

 

Můžete prodávat šperky, založit si kavárnu, pracovat na dálku, dělat naprosto cokoliv a tady dostanete návod na to, JAK SVÉ PODNIKÁNÍ DOSTAT MEZI LIDI.

 

 

O co tu jde?

 

Hodně času autorka věnuje poznání a sebereflexi, důležitým otázkám a návodům, díky kterým přijdeme na ten základ. VĚDĚT, CO MÁTE RÁDI, ČÍM SE CHCETE ŽIVIT – a pak se do toho pustit. Teprve to nám vygeneruje nadšení se do toho pořádně opřít a mít 12 měsíců na rozjezd.

 

Proč právě 12 měsíců? Začtěme se…

 

Je to doba dost krátká na to, aby se dala podrobně naplánovat, a zároveň dostatečně dlouhá na uskutečnění nějakého cíle. Během jednoho roku se můžete zamilovat, změnit kariéru, procestovat svět, mít dítě, vyhrát v loterii nebo zbankrotovat. Za dvanáct měsíců si můžete úplně změnit život, to vím, to se mi povedlo. Není to totiž žádný nukleární fyzika, je to právě ta jednoduchost, která mě překvapila.  Pokud vás tato kniha přiměje aspoň k tomu, že přehodnotíte své záliby a schopnosti, své sny a cíle, které chcete dosáhnout, je to začátek. Budu ale přirozeně mnohem šťastnější, když mi za rok napíšete, že už můžete odpočívat a dělat jen to, co vás baví.

 

Wau, tak to zní skvěle, co říkáte?

 

Je ale dobré si uvědomit, že pod pojmem pasivní příjem si můžeme představit nikoliv koláče bez práce, ale práci, která generuje příjem ze svého základu. Jsou to chvíle, kdy už máme podnikání zajeté v nějakých kolejích, které dávají jistotu, kdy se práci věnujeme s radostí, protože víme, že máme také dost prostoru pro regeneraci a odpočinek.

 

Přestaňte snít – začněte žít!

Větička z přebalu knihy. Je to klišé? Není, jen je třeba podotknout, že to chce pořádně tlustý sešit, plány, píli – sebekázeň a ostré lokty vůči sobě samým. Parádní návod, skvělá kniha, která nic nepřikrášluje a minimálně v základu dává povědomí o tom, jaké je online podnikání a jakou sebeprezentaci si musí udělat každý, když o sobě chce dát vědět dál než jen o pár ulic od své provozovny.

 

Česká podpora knihy: www.pravdielnyprijemonline.cz a originál: www.retireyoung.com.au (heslo: passion99)

 

Vydalo nakladatelství IFP Publishing, www.ifp-publishing.com, 2019

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička