Colette Baron-Reid: Orákulum moudrosti


21. září 2020, autor Renata Petrickova,



Karty jsou obrazem fascinujících představ a do obrazů ztělesněných vjemů autorky, která co nejvýstižněji popisovala to, co se jí moudrost snaží říci. V obrazech pak na kartách vzniká dojem snu, zastřeného vědomí s meditativním nádechem.Autorka obrázků, dovolím si říci, že i ta je spřízněnou duší milé Colette Baron Reid. Vzájemná inspirace, přičemž lze souhlasit s tvrzením, že obrázky Jeny Della Grottalia někdy přináší do vjemu jistou výstřednost, která vůbec není na škodu.

 

 

Naopak, vytrhne nás ze zajetých kolejí.

 

Protože když potřebujeme v životě udělat nějakou změnu, je právě přijetí možnosti „zachovat se výstředně“ často jedinou možností, jak vystoupit ze začarovaných kruhů.

 

Smysluplný průvodce ke šťastnému osudu. Víte, v čem vám tyto karty pomohou?

 

„Udělejte si z tohoto karetního souboru svého přítele a dovolte orákulu, aby vám pomohlo porozumět vašim volbám a jejich důsledkům, pochopit, jak nejlépe využívat vaše myšlenky a záměry, a dozvědět se, jaký další krok byste měli udělat, aby to bylo pro nejvyšší dobro všech.“

 

Jak si udělat z těch to karet přítele?


Možná tušíte, že je to dobrý nápad, že právě takového spojence, tichého a laskavého, neustále napojeného na vás samotné, potřebujete. Způsoby, jakými se můžete s kartami sblížit, je více. Můžete si je dát na vám milé místo, abyste si jejich přítomnost uvědomovali, jako přítomnost vzácného šperku.

 

Můžete se jimi do nekonečna probírat, pročítat je a v podstatě se je učit všemi smysly. Čím víc informací o nich budete vědět, čím více si toho od Colette Baron-Reid přečtete, čím více se na karty budete dívat, tím snáze a jednoduše a v podstatě sami od sebe, budete s kartami komunikovat. Náhle uvidíte v každé kartě více vrstev, informace budou navazovat na vaše myšlenky a dotazy, najednou pocítíte ten soulad, jasný proud. Pevné a hladivé naladění.

 

Existuje mnoho dalších způsobů, jak se s kartami sžít, včetně navenek podivných. Někdo je nosí v kabelce, aby s nimi mohl být pořád, jiný si je dává pod polštář a všímá si svých snů, ale i bez nich se pak má propojovat podvědomí a síla karet. Ať je to jak chce, zrovna to snění s kartami je zajímavé, mnohdy se totiž stává, že naše sny se pak opravdu dotýkají významu karty.

 

 

Jasnost a jednoduchost symbolů

 

Všechny ty metody seznamování je snadné se naučit, či spíše sžít se s nimi, prožít je – už jen proto, že právě Orákulum moudrosti má docela jednoduchou symboliku na kartičkách. Jendoduché obrázky neruší zbytečné pozadí, vše je čisté, křišťálově tyrkysové, modré, růžové… není tu nic, co by tříštilo pozornost. Oslovují díky tomu na hluboké vnitřní rovině.

 

Dejte si načas: Nejsou to karty, které by se hned zkraje staly přesnými průvodci. I na to upozorňuje autorka a já s tím souhlasím, skutečně zrají ve spolupráci se mnou jako víno. Potřebují čas, spoustu klidu a spoustu výkladů. A klidně bych dala ruku do ohně za to, že jaké jsou dnes, jiné budou za pár měsíců. Důvěrnější.  Ale potřebují péči.

 

U popisku každé karty najdete obecný i zkrácený heslovitý význam a pak vysvětlení týkající se výkladu pro vztah, pro prosperitu nebo ochranný význam. A tady se učíme dívat se na jeden význam očima různých úhlů pohledu. Jsem si jista, že čím více karet pročtete, tím více už ze samotné zkušenosti budete tušit, co každá z těchto karet v jakém významu znamená.

 

Autorka: Colette Baron-Reid

 

Ilustrátorka: Jeny Della Grottaglia

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2020, www.synergiepublishing.com

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička