Petra Martin: Karty emocí


13. ledna 2021, autor Renata Petrickova,



Mocné emoce. Mají dar dávat nám sílu, ale také nás poslat na úplné dno. Karty emocí jsou v první řadě stvořeny pro rozkrytí emocí ve chvílích, kdy si nejsme jisti, co nás vlastně vzteká, co nás činí smutnými. Je to nabalenec mnoha problémů a najít kořen bude složité. Karty emocí mohou výrazně pomoci.

 

 

Autorka nám ve své příručce sděluje pár zajímavých věcí:

 

– Karty obsahují i prázdné karty, na nichž si můžete napsat a vytvořit naprosto cokoliv, což si myslím využijete ve chvíli, kdy kartám přijdete na chuť a začnete se ve svých emocích lépe orientovat. Vznikne pak vaše osobní karta!

– Úžasná a pro mne osvobozující je volnost, kterou uživatelům Petra Martin dává. Pracujte si s nimi jak chcete… jakkoliv. Hurá, mohu je kombinovat s tarotem!

– Návody, které tu jsou, jsou jen pro orientaci, pro mne třeba byly výhodné při učení, jak s kartami pracovat a KDE své emoce také hledat!

 

Jak vypadají v praxi?

 

Karty můžete různě kombinovat, přikládat k nim jiné typy karet, hrát si i s drobnými emocemi, které jsou na kartě uvedené, např. v kombinaci s tarotem:

 

Nápaditý: 6 mečů (nápad najdu někde, kam se neodvažuji jít, nechce se mi, ale už mě to tam nebezpečně a nepohodlně tlačí?)

 

Vynalézavý: Velekněžka (vynalézavost probudím, když nechám promlouvat ženskou intuici)

 

Expresivní: Rytíř mečů (směrem ven se prosadím, když TO prostě začnu dělat. Nekompromisně)

 

 

Věřte nebo ne, čím víc toho člověk o sobě ví a o tom, co si neuvědomuje vědomě a naživo, tím lépe – tím lépe sám sobě rozumí a umí se sebou pracovat. S tím zlým, i s tím dobrým.

 

A toto je dobrá cesta.

 

Jen je třeba překonat bloky, které jsem k těmto kartám měla: ponuré, pichlavé, křiklavé… a snad mi na ten první pohled přišlo, že těch negativních emocí obsahují víc.

 

Než jsem postupně přišla na to, že mnohé z těch negativních jsou vlastně neutrální a že nás každá emoce vede k uzdravení něčeho, co se v nás samotných ocitlo v nerovnováze. Takže vzhůru do toho a jsem ráda, že autorka se na toto téma podívala takto zhluboka, zároveň však hravě.

 

O autorkách:

 

Petra Martin vyrůstala mezi Německem a USA. Rozdílnost kultur a cestování ji přivedlo na cestu zkoumání emocí, když se pak později jako spisovatelka potýkala s depresí, přivedlo ji to na cestu těchto karet a pečlivějšího zkoumání emocí. „Jak se cítím?“ byla otázka, na kterou si nedokázala odpovědět. A proto stvořila tyto karty.

 

Kris Wiltse je ilustrátorka, které se splnil životní sen. Vystudovala několik uměleckých škol a již patnáct let se věnuje jenom ilustraci. Techniky, které používá? Digitální zpracované otisky linorytných bloků.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2020

https://www.synergiepublishing.com/cs/shop/karty/inspiracky/000494_karty-emoci.php

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička