Will Bowen: Příběhy štěstí


28. dubna 2022, autor Renata Petrickova,



Štěstí musíme hledat v maličkostech. Štěstí spočívá v tom, jak na svůj život nahlížíme.

 

Souzní to s vaším přesvědčením?

 

Pak jej kniha o příbězích štěstí tím pravým podporujícím čtením pro vás. Malá knížečka velmi volně navazující na všechny knihy Willa Bowena je tentokrát více konkrétní. Nemluví k nám v obecné moudrosti, která se dotkne právě tam, kde potřebujete a nechává tak působení na čtenáře zcela v jeho moci a rovině. Ale tentokrát se vydáváme do života jednotlivých lidí, kteří ve svém životě tuto všeobecnou moudrost využili. Dotkla se jich a začali ji žít. Ať už po nějaké kritické situaci nebo samovolně. A vyplatila se jim.

 

 

 

Svůj život pak mohou z určitého úhlu pohledu považovat za jednoznačně šťastný.

 

Připravte si soucítění, laskavost a možná také pořádný kus odvahy ponořit se do příběhů někdy nelehkých, ale tak moudrých. Čtenář může mít někdy pocit, že sedí někde na okraji světa a poslouchá lidi, kteří došli své moudrosti…

 

A každý den je vzácnost. A každý dobrý člověk je vzácnost.

 

Štěstí je jeden z nejhezčích pocitů na světě. Já bych dodala, že také nejvíc podporuje, povznáší a ozdravuje. Štěstí bychom si tedy měli pěstovat v každé životní situaci.

 

Přeměňte své mentální návyky

 

A tímto odkazuji na předchozí knihy autora, který doslova vypracoval manuál k přetvoření vlatních návyků tak, abyste lépe viděli to, co máte. Co žijete v přítomnosti a uměli to hezké využít. Žít a prožít.

 

Lépe pak jsme schopni přitahovat štěstí a jsme schopni si ho i přitahovat. A náš život tak získá lepší kvalitu.

 

 

 

Nejen příběhy, ale i pečlivá analýza a doporučení

 

Padesát příběhů je o lidech, kteří některé z těchto návyků více či méně žijí a fungují jim. Jsem si jista, že v některých částech příběhů je schopen se nalézt každý z nás, snad právě proto je to čtení pro každého.

 

Prý nám tato kniha zvedne hladinu štěstí v krvi.

 

Co je asi nejvíce užitečné, je pak malé shrnutí příběhu každého člověka a vypsání toho, co udělal správně. Čím přesně se posunul. Co nám dotyčný radí…

Tak do toho…

 

Ukázka:

„Osud tomu chtěl, že společnost, kde byla Colleen zaměstnaná, prováděla reorganizaci a potřebovala snížit počet zaměstnanců. Každému, kdo byl ochoten odejít z místa, nabídla roční odstupné. To bylo znamení, na které čekala.

 

Colleen s Jasonem vybudovali nový podnik, a nyní pravidelně pořádají ve svém vinařství Jowler Creek Winery prohlídky a jiné akce…“

 

Colleen doporučuje tři věci, díky kterým můžeme být šťastní:

 

1. Objevte, co vás těší: Lidé mohou postupně přestat vnímat své vlastní pocity a emoce, a tím je pro ně stále těžší rozeznat, co jim přináší štěstí… Zeptejte se sami sebe:

 

CO byste dělali celý den, kdybyste si mohli vybrat?…

 

…3. Experimentujte a bavte se: Udržujte si koníček, práci i manželství čerstvé tím, že zkoušíte nové věci. A v čemkoli, o co usilujete, si jako svou nejvyšší prioritu stanovte přání, aby vás to bavilo…“

 

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2021, www.synergiepublishing.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička