Barbara Moore: Zlatý tarot


14. července 2022, autor Renata Petrickova,



Úžasný Ciro Marchetti přidal do svých obrazů jas. Možná to dělá mimořádný tisk, papír a zpracování, ale takto jasné, zářivé a průhledné karty tu už dlouho nebyly! Zlatý tarot získal královskou podobu.

 

„Je důležité mít na paměti, že tarot je velice osobní záležitostí a že karty mají mnoho významů. Tento text můžete použít jako průvodce, ale poslední slovo by měla mít vaše intuice. Jestliže vám zde nebude něco dávat smysl, nelamte si tím hlavu. Divinace není exaktní věda…“

 

Autorka znovu dostála své dokonalosti a knížečka kromě velmi dobře zpracovaných všech karet nabízí i kvalitní úvod do tarotu. Od základních významů, nahlížení na něj, zestručněné logicky navazující významy, až po návody, jak s kartami pracovat, jak je vnímat a jak zpracovávat informace, které nám skrze ně přijdou.

 

 

DOKONALÉ PRO ZAČÁTEČNÍKY, luxusní pro každého

 

A z hlediska zpracování samotných karet je to dokonalý luxus. Začít takovými kartami, to je jako dostat luxusní materiál a zároveň dokonalého učitele k tvorbě. A potěší naprosto každého, protože již zmíněné zářivé zpracování dělá z tohoto tarotu opravdový šperk.

 

Ostatně i v textovém zpracování v úvodu knížečky najdete další šperk. Nejen ta klasická Bláznova cesta, ale také pohled Matky Země, což je úhel pohledu, který mi přišel velmi inspirující a rázem všechny karty získaly ještě další nádech.

 

Autorka se také hodně zmiňuje o symbolice.

 

Každá karta je plná informací jen z obrázku!

 

A to je k zamilování! „Detaily u některých karet dodávají příběhu větší bohatost a hloubku… Sova na Devítce mečů nejen zdůrazňuje, že se scéna odehrává v noci, ale její upřený pohled  – jaké je ze všech ptáků schopná jen ona – je trochu zneklidňující.“ Na další kartě zase žena hledí přímým směrem, soustředěně, na nás je zjistit, jestli se něčeho bojí, nebo tak zdůrazňuje svůj přesný záměr.

 

A tak bych mohla pokračovat, zrovna tyto dvě nebo tři stránečky patřily k těm, které dokonale nabudí chuť na karty, chuť si je vyložit, ale především – chuť je ZKOUMAT.

 

Královský tarot vás zve do kouzelného světa mýtů, v němž prastaré symboly a archetypální motivy ožívají jako plavovlasé panny, stateční rytíři a záhadní mudrcové. No ale také zprostředkovávají různá osudová setkání se sebou samými, rozvíjí naši fantazii, budí intuici a poskytují příjemné přístřeší a pohodlí ve chvíli, kdy chceme dát naši duši naději a odpočinek.

 

O autorech: Barbara Moore a Ciro Marchetti (průvodce, výtvarník) jsou dokonalým párem. Barbara píše knihy, vytváří karetní sady a božsky o nich píše. Ciro Marchetti je výtvarník, který má s tématikou tarotu bohaté zkušenosti, vlastní největší designérskou firmu v USA a oba jsou v tomto oboru věhlasní.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, SE, www.synergiepublishing.com, 2022

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička