Lucie Ernestová: Miluj svůj život


5. ledna 2023, autor Renata Petrickova,



 

Zamilovat se do života; to je v podstatě jednoduchý recept na život. Chtě nechtě se nám musí líbit to, co žijeme, jinak si nic moc neužijeme. Kalendáře Miluj svůj život jsou nádherně inspirativní, potěší oko ladnými obrázky a připraví okénka pro drobné denní zápisky, které potřebujeme.

 

 

NÁPADY S KALENDÁŘEM: Mít jich víc…

 

S letošním rokem jsem vymyslela malý zlepšovák.

 

Přece jen mi byl kalendář občas málo. A pak máte různé oblasti svého života, pracovní, rodinné, případně nějaké to plánování svých vlastních projektů, které si chcete rozepsat.

 

A tak mne napadlo, proč se omezovat jen na jeden kalendář, však ten rodinný může být klidně v kuchyni a ten pracovní nebo ryze plánovací může být zase na místě, kde právě toto vše připravujete a snováte své plány.

 

TIP: Synergie jich pro rok 2023 vydala celkem dost, takže si můžete vybrat jakýkoliv jiný pro další účel.

 

Jen mi přišlo najednou velmi osvobozující, že nemusí platit dogma, že jeden kalendář – jedna domácnost. Vůbec ne. Naopak!

 

 

NÁPADY S KALENDÁŘEM: S kartami a vlastní inspirací

 

Každý měsíc nám přidá svou vlastní inspiraci, navede nás na téma, které si můžeme jemně vpustit do života a hrát si s ním. Někdy se kolem nás jen přichomýtne, jindy se stane, že se trefí do černého a opravdu přijde měsíc, kdy budeme muset řešit vztahy, nebo kdy by bylo dobré zamyslet se nad tím, že bude dobré pečovat o své tělo. Toto téma autorka otvírá v březnu.

 

Připadlo mi, že témata jsou volena s ohledem na roční období nebo na celkové naladění roku, takže za mne – nic náhodného, ale opravdu hezky připravené čtení k čaji.

 

A pak si můžete vzít jakékoliv karty a doladit si celý měsíc po svém… já to třeba udělala pro celý rok a třeba zrovna na LEDEN mi vyšlo:

 

LEDEN „Můj život je takový, jaké jsou mé vztahy.“ Své vztahy uvidíme z nadhledu. Máme se o ně postarat, uvidíme, co komu dá, kde co vylepšit, kde se s kým spojit. Péči máme dát i sami sobě právě proto, abychom viděli svoji cenu a stáli před druhými rovně. Nepovyšujme se, neponižujme se. Pak přesně uvidíme, kam patříme.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička