TV SURF


26. ledna 2011, autor Eva,



    Na Českou republiku se valí chřipková epidemie. K nám domů dorazil již před týdnem její „předskokan“ v podobě bolesti v krku, vysokých teplot a parádního kašle.  Proto jsem minulý týden trávila převážně v posteli. Určitě znáte ten stav, kdy vás již přešla horečka, ale nechce se vám nic číst. A jediné, co vás baví, je tupě zírat před sebe. To je ten nejvhodnější okamžik vzít do ruky televizní ovladač a surfovat po televizních kanálech. Protože máte ideální příležitost dívat se na televizi přes den, aniž byste měli výčitky, že nic neděláte.
      Při jednom takovém „marodění“ jsem asi před dvěma lety objevila „Vraždy v Midsomeru“ a od té doby jsou mým oblíbeným seriálem. Líbí se mi nejen napínavě vyprávěné příběhy, ale i architektura, zařízení a vybavení domů, zahrady. Anglická městečka a anglický venkov jsou prostě úžasné. Nakonec jsem se o tom mohla přesvědčit na vlastní oči a seriál mi oživuje super výlet do Anglie.
 
     
 

  Nyní jsem marně přepínala mezi programy a hledala něco, co by mne zaujalo. Většinou jsem skončila na sportovním kanále České televize, a to i přesto, že nejsem nijak extra nadšený sportovní fanda a k televizi mě přilákají jen olympiády a hokejové či fotbalové šampionáty pod podmínkou, že se tam probojují i naši. Při poflakování a polehávání je sjezd či biatlon totiž mnohem zábavnější než pseudoproblémy, které se řeší v odpoledních seriálech. 

      Jeden pořad mě však přišpendlil k obrazovce, že jsem ani nepřepínala na sport. Objevila jsem „Máte doma uklizeno“. Nevěřícně jsem sledovala, co všechno lidé dokážou v bytě nashromáždit, v jakých hygienických podmínkách mohou žít, a jak tito lidé, kteří kvůli šílenému nepořádku si už doma nemohou pomalu ani sednout, si zavolají ženský na úklid a ty jim celý dům či byt uklidí resp. vyklidí, vydezinfikuji a v mnoha případech i deratizují. Byla jsem zcela fascinována, že někoho vůbec může napadnout vymyslet takový televizní formát a že se do něj někdo přihlásí. Demonstrovat před celým národem, jaký jsem lenoch, bordelář, humusák a naprosto neschopné budižkničemu, vyžaduje velkou dávku sebezapření. Jako sociologická sonda nesporně zajímavé.
Zdroj: http://swamplot.com/wp-content/uploads/2008/09/messy-apartment-living.jpg
      Vygooglila jsem si, že tato reality show s originálním názvem How Clean Is Your House? je v USA velmi oblíbená a populární a že dvě hlavní představitelky, „expertky“ na úklid Kim Woodburn a Aggie MacKenzie jsou slavné celebrity. Asi to je záměrem dramaturgů, ale od těchto dam by se dalo čekat všechno jiné, jen ne uklízení. Obě se jako záchrana vždy přiřítily v dokonale padnoucím kostýmku, na vysokých podpatcích, s dlouhým rudými nehty, ověšené šperky. Zejména blondýna s nevkusným drdolem a designem ze 60. let minulého století působí tak nějak zvláštně. Aspoň na mě.
http://blogs.orange.co.uk/photos/uncategorized/2008/08/13/kimaggie_7aug08_300.jpg
 
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/09/29/article-1064250-006F21A100000258-406_233x290.jpg
      Přesto mě pořad „Máte doma uklizeno“ neuchvátil natolik, abych ho vyhledávala i nyní, když nemusím ležet v posteli a mohu dělat plno smysluplnějších věcí. Holt Vraždy v Midsomeru to nejsou.









Zařazeno v kategorii Postřehy



Počet komentářů na “TV SURF” - 3


    Agin   (26.1.2011 (21.32))

    Vraždy v Midsomeru jsou fakt bezva. A co takhle Humphrey Appleby a nebo nádherný Hercule Poirot?


    Vera Hruba   (27.1.2011 (13.40))

    Midsomer je úžasné městečko :-)Řekla bych,že tam zločin jen kvete :-)


    Eva   (27.1.2011 (14.20))

    Hercule Poirot je určitě skvělý seriál (nakonec na klasice se nedá nic zkazit:-)), zejména pokud je anglický... bohužel ho nereprízují před den, takže jsem na něj nemohla při svém surfu narazit jako na Vraždy v Midsomeru... pokud večer nepřekládám, což je dost často, protože to mám všechno posunutý, většinou se koukám na filmy a seriály na HBO - nedávno tam běželi skvělí Tudorovci a nyní super seriál Impérium mafie v Atlantic city ... nebo si čtu ...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička