Víťa Dvořák: V hlavní roli zvíře


6. dubna 2011, autor redakce,



Běžím temnou úzkou uličkou, raduju se ze svého zdařilého činu, když v tom se za mnou vyřítí dva policajti a začínají mě pronásledovat. Nechápu, jak mě našli. Teď mi zkazili náladu. Měl jsem z té povedené vraždy takovou radost.
Vyhýbám se kaluži, přenáším těžiště doprava a zahýbám do boční uličky, velice podobné té, kterou sem právě běžel. Ohlídnu se a vidím, že oni za mnou pořád ještě běží. Možná že je taky zabiju. Ale spíš ne. Sem vyslanec přírody a zabíjím jen, když je příroda v ohrožení, tihleti přírodu nijak neohrožujou.
Když sem teda schoval revolver zpátky do kapsy kabátu, zakřičel na mě jeden z těch poldů: „Ve jménu zákona! Stůjte!“. Jakoby si vážně myslel, že to teda ve jménu toho zákona fakt udělám.
Už jsem na něho chtěl zakřičet, že nezastavím, když najednou za sebou slyším výstřel a zeď vedle mě se rozlítává na kousky. Tos neměl dělat poldo! Říkám si, znova vytahuju revolver, a aniž bych zastavil, mířím dozadu na toho hajzla.
Mačkám spoušť, ale na poslední chvíli mě něco zaráží. Přede mnou se totiž ozývá siréna policejního auta. Kouknu a vidím tam další policejní hlídku, která právě přijela a zatarasila mi cestu. „Tak to ne hoši!“ Řek sem si tak pro sebe. Sem teď naštvanej, protože se kvůli nim budu muset proměnit.
Slyším, jak ten za mnou zas něco křičí: „Pozor má zbraň.“. To nebylo na mě, ale na dva přede mnou, blbci, vytáhli svoje pistolky a stoupli si tam jak dva terče. No ale zabíjet je nebudu. Strhávám ze sebe kabát, a vidím, jak se na mým těle leskne plno černých pírek. V pažích cítím takový zvláštní mravenčení, potom jsem si všiml, že se mi ty paže proměnily na křídla. Najednou sem ňákej malej a necítím nos, nebo vlastně cítím ale jako nějak divně, mám zobák. Letím.
Bavím se představou, jak ti poldové němě zíraj na černýho drozda, co odlítá někam do tmy, to jsem je setřel. I tak mám radost, že jsem tu vraždu proved.
 






Zařazeno v kategorii Noční dravci



Počet komentářů na “Víťa Dvořák: V hlavní roli zvíře” - 5


    Eva   (17.4.2011 (17.39))

    Porotce Jarda: Zpočátku budící dojem pokusu o žargot. Bohužel to je jen nečtivá ptákovina plná hrubek. Známka: 5


    Eva   (17.4.2011 (17.39))

    Porotce Jana K: nenašla jsem myšlenku - možná moje a chyba a možná jsem o moc přišla. Bohužel. Známka: 4


    Eva   (17.4.2011 (17.40))

    Porotce Jana R: Nerozuměla jsem srovnání ekologických vražd a kriminální činnosti, jak k tomu přijde chudák drozd? Známka: 4


    Eva   (17.4.2011 (17.40))

    Porotce Radka: Nepochopila jsem a nemohu nic pochválit. Známka: 5


    Eva   (17.4.2011 (17.41))

    Eva: Prvotní nápad není špatný, jen potřebuje dotáhnout, přidat příslušnou dávku napětí a rozvinout fabulační schopnosti. Vlastně to celé přepsat. Takto to zůstalo jen na začátku. Líbí se mi tvůj styl, tedy obecná čeština (v „ich“ formě je to povoleno), která se k danému tématu hodí, ale není to přepálené do křečovitosti. Za 3.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička