Hook 06-03-12


6. března 2012, autor skraloup13,



Včera jeden z nás od Hooka povídal, že někde kdysi čet, že večeře z mražené zeleniny je chutná (sic!), lehce stravitelná, obohatí tělo vlákninama a jinejma minerálama a člověk pak usíná usmířen se světem a s vědomím, že pro sebe udělal maximum.
Koupil si teda v Lidlu zlevněnej pětadvacetikilovej pytel jarní směsi (akce „Žerte zdravě, jinak neutlačíte košík“) a večer se do toho pustil. Povídal, že to ze začátku nemoh ukousnout, ale když to ohřál, tak že to šlo. Ono to prej sice, jak ledy povolily, začlo smrdět, ale on si toho nevšímal, protože do tej doby pil jen pivo, jiný vůně neznal a myslel, že smrad k zelenině patří.
Abych to zkrátil – celou noc probděl, každých dvacet minut splachoval a myslel, že bude po něm. K ránu usnul obtočen kolem mísy a zdály se mu divoký sny. Jeho příběh nás utvrdil v tom, že člověk nemá zpanštět, myslet si o sobě bůhvíco a povyšovat se. Člověk má bejt skromnej, pokornej, příjímat vše tak jak přichází, bejt rád, že pivo teče, dělá pěnu a hezkou figuru a děkovat tomu nahoře, že si ho nevšímá.
Zdražily vejce. Neuvěřitelně. Jediná klika, že nejsou potřeba k vaření piva. Stejně jsem se ale shodli, my od Hooka, že je blízko doba, kdy bude normální mít doma alespoň jednu svoji slepici, protože jinak bychom přišli na buben.
Venku to vypadá, že nebude chcát, ale bude.

To je vše.

V neděli jeden z nás, po náročném pátku a sobotě, měl pocit, že když je jemu blbě, udělá aspoň radost jinejm a rozeslal serenádu od Heinekenu už ani neví komu. Když se v pondělí definitivně probral, zjistil jsem, že ta serenáda je dost osobní. Tak si to kurva tak neberte. Byl to džouk.






Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 06-03-12” - 4


    Eva   (6.3.2012 (15.25))

    dobrý je mít doma ještě husu, prase a býčka... i když z nich pivo nevyrobíš, aspoň ti po nich pivo chutná...


    Agin   (6.3.2012 (16.06))

    Vy od Hooka zaměstnáváte i geronty z Lidlu? Kdyby bylo volné místo organizátora....když ten princ nevyšel..... '.)


    skraloup13   (6.3.2012 (16.29))

    Eva - ono je sice dobré mít doma kde co, ale jeden nesmí zapomínat, že dobrého pomálu... zůstal bych u slepic a vajec... Agin - my lidi od Lidlu nekádrujem... ono není co kádrovat... nicméně kdyby byl tvůj zájem opravdový a cítila bys, že na tuto příležitost celý svůj barvitý život čekáš, bylo by možná volné místo úsekového důvěrníka (tedy až starý Hromada zhebne)


    Agin   (6.3.2012 (18.33))

    Úsekového důvěrníka? To je takový ten s tím kolárkem kolem krku, co musí žít v celibátu? Když mně roláky moc nesluší, já raději výstřih do véčka,víš.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička