Hook 14-03-12


14. března 2012, autor skraloup13,



Nám od Hooka se včera dostala do ruky kniha Tomio Okamury „Umění vládnout“. Udělali jsme tu chybu, že jsme ji otevřeli. Stali se z nás totiž jiní lidé. Tolik skvělých myšlenek na nějakých sto stránkách – to se nevidí.
Např. jsme se dozvěděli, že jeden může být moudrý, aniž je inteligentní. S tímhle naprosto souhlasíme, protože když se mrknete na přenos z parlamentu, tak tam je jeden moudrej debil vedle druhýho. Vyprodáno.
Na tuhle objevnou myšlenku navazovala další – Intelekt svazuje. I s tímhle se bez problémů ztotožníme, protože než přemejšlet, je lepší bejt kretén a s ničím si nelámat hlavu.
Důchodcům je podle Tomia líp na ulici, i když třeba mrzne nebo chčije, protože tam nejsou sami. Maj prej pocit, že někam patřej a jsou plni optimismu. Taky se dožívaj delšího věku než ti, co jsou zavřený doma a apaticky seděj v teple před televizí. Ufff, tady jsme trochu nestíhali.
Pak jsme se dostali ke kapitole s názvem „Důležité jsou i příjmy“ a museli jsme knihu zavřít. Bylo toho na nás moc. Doteď jsme žili v domění, že vo prachy nejde. Že je důležitější, když se práce udělá. Fakt nechápu, jak jsme tolik let mohli strávit v temnotě. Teďkonc ale bude všechno jiné. Vidíme světlo na konci tunelu a zvesela hopsáme vstříc šťastným zítřkům.
Díky Tomio. I když se spoustě lidí jevíš jako kretén (což je pravda), jsi neuvěřitelně moudrý (což pravda není).

Dneska chcát nebude. Možná.

P.S.: V noci tady visela pozvánka na sobotní mejdlo. Kdybych v sobě neměl lavór citrusu, když jsem to psal, došlo by mi, že jsem o víkendu v čudeli. Tak se omlouvám. Aspoň v neděli nebudeme blejt :-). Včera to totiž bylo skoro do plnejch. Nicméně ráno jsem zjistil, že tam ještě nějaký rezervy zůstaly, jelikož jsem se dokázal před usnutím zout. To je vše.






Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 14-03-12” - 1


    Eva   (14.3.2012 (10.31))

    A co gejši? O těch se Tomio nezmiňuje? Že bychom se my ženský zasvětily do umění čajového obřadu, kaligrafie, vyučily tanci, zpěvu a hře na šamisen. A byl by to studijní obor na PORGu.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička