Hook 25-04-12


25. dubna 2012, autor skraloup13,



My od Hooka jsme zásadně proti rozhodnutí Kišiněvské radnice zakázat vaření na hřbitově. Včera jsme o tom vedli na výčepu vzrušenou polemiku a shodli jsme se (poté, co jsem pronesl dvanáctiminutovou filipiku bez nadechnutí a spatra), že je to hloupost nevídaná.
Nejde samozřejmě o Kišiněv, ten je nám celkem u prdele, ale jde o hřbitovy naše. Představa, že na Olšanech zmizí kulinářská středa Jiřího Babici, je hrozná. Když naposled předváděl techniku flambování s tzv. nulovým zbytkem, byli pozůstalí, kterých se kolem něj tísnilo několik stovek, naprosto unešeni.
Anebo když kluci, co jsou neustále v akci, na krčském hřbitově měli své cukrářské odpoledne a přihlížejícím zdarma rozdávali rakvičky se šlehačkou, slzeli všichni dojetím.
Máme strach, že by se mohla stopnout reralizace rockových víkendů, dětských hřišť a stánkového prodeje značkové elektroniky. Hřbitovy jsou totiž pole neorané. Doslova. Využití se nabízí spousta a je škoda to zahodit kvůli jakýmsi malicherným předsudkům. Akorát nás mrzí, že majitel Hooka odmítl myšlenku mobilního výčepu, který by dehydratovaným pozůstalým nabízel doplnění tekutin. Mysleli jsme nějaký černý ležák. Možná by se chyt i prodej utopenců, zvlášť na hřbitovech v okolí řek a vodních nádrží. No, poslal nás s tím do hajzlu, takže nic.
Celou noc chcalo. Teď se to tváří jako že nic, ale nenechte se zmást. Odpo to bude síla.
To je vše.






Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 25-04-12” - 1


    Eva   (25.4.2012 (19.14))

    ještě, že to Babica neví...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička