Hook 15-06-12


15. června 2012, autor skraloup13,



My od Hooka, jak je obecně známo, se zajímáme o vše. Těžko byste hledali něco, co uniklo naší pozornosti. Kupříkladu včera jsme debatovali o jednom velice zajímavém tématu – totiž že boty o charakteru či povaze člověka řeknou víc, než si kdo myslí.

Tohle je velká pravda, protože třeba když je víc než třicet nad nulou, asfalt na vozovkách bublá a vy vidíte někoho, jak si to sere po chodníku v gumákách, tak si můžete bejt jistí, že je to debil.

Boty fakt prozraděj mnohé a všímavej pozorovatel z nich toho vyvodí spoustu. Zrovna tak ale gesta, mimika a řeč těla  prozradí o člověku mnohem víc, než by třeba sám chtěl.

Kupříkladu když pozoruju v bufetu týpka, jak celej zelenej nešťastně dlabe zavináče, potí se a jdou na něj mrákoty, tak je mi hned jasný, že má kocovinu jak kráva, jelikož den předtím lil nadlimitně.

Tohle je ovšem snadný vydedukovat. Jsou ale věci další, kterých si většina lidí nevšímá, ale vnímavý pozorovatel z nich čte jako ze slabikáře.

Tak třeba když se někdo na zastávce tramvaje dloube v nose, znamená to, že je pedantický. Pokud si to, co vydloube, začne prohlížet, znamená to, že má smysl pro humor. Pokud to, co vydloubal ukazuje i dalším okolo sebe, je to jasná známka toho, že to je rodinný typ.

Z různých drobných, až nepatrných gest lze též zjistit, jakou chorobou či zdravotním problémem kdo trpí. Například, když zůstaneme u té zastávky, pokud někdo náhle poodejde na kraj refýže, dál od hloučku čekajících, zastaví se, nepatrně se ohne a zkřiví tvář znamená to, že trpí plynatostí. Neléčenou.

Pokud ovšem ono ohnutí a zkřivení tváře provede aniž z hloučku poodejde, nejenže trpí plynatostí, ale má i velkou porci zdravé sebedůvěry. Případně bychom mohli říci, že je to člověk, který se nebojí jít do sporu.

Tohle všechno jsou věci, které nás velmi zajímají. Přemýšlíme o nich diskutujeme o nich, vedeme o nich spory. Tedy, většinou do šestého piva. Pak se bavíme už jen o ženskejch a o fotbale. U těchhle témat se totiž nemusí přemejšlet. Tyhle témata se diskutujou srdcem.

Jak jsem ráno koukal, na Jamesonu už je sedmačtyřicet videí. Oproti loňsku nárůst o dvacet procent. Propadáme deprézi.

Venku je pošmourno. Jakýsi šedivý opar zahalil město. Asi proto, abychom neviděli ty chystající se mraky, jež se nemůžou dočkat, až všechno pod sebou zechčijou. Fajn víkend přejem.

Jo, u Osudových rozchodů minulej tejden nepřistála nová kapitola. My o tom víme, ale byl jsem pryč. Tento víkend tedy dáme dvě. Bude to takové literární obžerství.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 15-06-12” - 2


    Eva   (15.6.2012 (11.57))

    by mě zajímalo, co je to za typ, když to, co vydloube, sežere


    skraloup13   (15.6.2012 (12.14))

    je to roztržitý melancholik... to je evidentní :-)



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička