Hook 28-08-12


28. srpna 2012, autor skraloup13,



Robert Pattinson si vyšel s Katy Perry, Gustav Shrbený si vyšel s Mařenou Nápravníkovou, já minulej měsíc vyšel s vejplatou (asi dvakrát), Kokta vyběh s Ornellou a pražská ODS vyjebala s primátorem Svobodou.

Zajímá vás z toho něco? Mě teda nic. A teď si vemte, že mimo mé procházky s penězi v kapse (to jsem tam dal, aby byla sranda, ha ha ha), nás tímhle zásobujou investigativní žurnalisté dnes a denně.

Říkali jsme si, my od Hooka, že si snad ty zprávy budeme psát sami. Mělo by to spoustu výhod, hlavně bychom si napsali to, co bychom rádi četli. Hele, já to teď zkusím, jo? Projednou byste to mohli přežít. Omlouvám, se, jestli to bude příliš suchopárné, neosobní či didaktické, ale my od Hooka prostě nejsme povrchní, jdeme až na dřeň, pátráme po příčinách a souvislostecch a možná to je jeden z důvodů, proč si o nás každej myslí, že jsme parta podivnejch debilů.

Nejdřív dáme jednu dvě zprávy ze zahraničí, pak něco z domova, ze sportu, z kultury a nakonec nějakou odlehčenou pikantnost, pro povzbuzení mysli. Použijeme krátké věty, minimum přívlastků, žádné opisy, žádnou vatu. Uff.

 

Zprávy:

Kalifornští vědci po několikaletém měření zjistili, že Vysoké Tatry, jež leží v zahraničí na Slovensku, se snižují. Postupně se obrušují větry, jež přicházejí z dalšího zahraničí, z Polska. Erodují. Výsledná zpráva je alarmující. Zhruba za dva až dvacet tisíc let bude na území dnešních Tater údolí. Na Slovensku zasedl krizový štáb. Výzkum a výslednou zprávu napadl nevidomý prešovský učitel tělocviku Čižmár. Prý se mu to nezdá a nevidí to tak černě. Držíme Slovensku palec.

Na Jičínsku se cosi přemnožilo. Nikdo neví přesně co, ale je toho údajně dost. Na místě je náš zpravodaj a spolu s ním i ministr obrany Vondra. Prezident Klaus nám poskytl prohlášení ve kterém uvedl, že to již před lety v Davosu anoncoval. Signifikantně.

O víkendu se hrál fotbal. Tak určitě.

Ekologičtí alarmisté, enviromentalisté a mentalisté zaznamenali, že se v pozemním vysílání objevil docela nechutný kanál. Ne žumpa, ne silážní jáma, ale kanál. Jmenuje se Fanda. Víc jsme zatím nezjistili.

A nakonec – jedna modelína vydala prohlášení. Víme o tom vše.

————————

 

Tak. Takhle si nějak představujeme zprávy. Krátké, výstižné, jdoucí až na kost. Ono vyhmátnout podstatu problému, přiblížit ho čtenáři tak, aby tomu porozuměl, to nedokáže každý. Máte kliku, že nás máte.

Dnes to vypadá, že nebude chcát. Přijde mi úsměvné, jak si s náma Příroda neustále hraje. Zechčije nás to, vzpomeňte si odpo na mě.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 28-08-12” - 1


    Eva   (28.8.2012 (19.04))

    Hele a nemáte tam něco pozitivního? Podobnými katastrofami nás denně masírují všchna média a ještě s tím začněte vy od Hooka.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička