Hook 21-10-12


21. října 2012, autor skraloup13,



Je neděle a to se nic nepíše, ale občas je třeba udělat vyjímku, aby se pravidlo potvrdilo, vlk nažral a kamerunská koza zůstala v celku.

Naše skvělá kamarádka Karlik za chvíli odlétá do Anglie. Vezli jsme ji s Márou ráno na letiště, které, jak jsem si všiml, nějaký vtipálek přejmenoval na Letiště Václava Havla. Doufám, že si to brzo opravěj.

Karlik byla na měkko a my s Márou taky, ale je potřeba si uvědomit, že včera bylo včera, dnes je dnes, žádnej strom neroste do nebe a jak si usteleš, tak se druhej vyspí. Ona to tam dá. Přemůže hrdej Albion a bude.

Čet jsem článek pojednávající vo tom, kdy je ta správná chvíle rozmrazit mrazák. Docela mne překvapilo, že autor tvrdil, že nejlepší je to okolo půl šesté večer. Vždycky jsem myslel, že ideální to je cca o hoďku dřív. Pokrok, výzkum a usilovné pádění vědy holt nezastavíš.

Ehm – no tak dobře. Přestanu kličkovat a jdu do toho – Pomazánkový máslo v hajzlu a Okamura senátor.

Nejdřív to první. Já tu vidím takový tři milníky. Žárovka, marmeláda, pomazánkový máslo. A ono se říká, všeho do třetice. Myslím, že nastala doba, kdy bysme měli přestat nadávat a kdy bysme jim to měli začít vracet.

Spousta potravin je totiž pojmenovaná nepřesně. Smažky v EU to asi ještě nepostřehly, jelikož se momentálně soutředěj na nás, ale to neva. My od Hooka jim můžeme helfnout.

Pár příkladů:

Francouzská paštika – Rozemleté, snad zvířecí vnitřnosti z Francie

Maďarské hovězí – Vepřový lalok kolorovaný henou

Trvanlivý polský salám – Umleté kuřecí kostry s posypovou solí

Italské dospělé nudle – Tohle fakt nežerte

Prsty kapitána Iglo – Přečtěte si příbalový leták

Vodka Jelzin – Když vám dojde benzín

Tohle je hozený jen tak narychlo, těch potravin či nápojů, jejichž názvy jsou víc než zavádějící, je halda. Myslím, že kdyby tomu člověk věnoval pár dní, nestačili bysme se třeba ve Špáru divit, co je tam v regálech za humus. Ze zahraničí.

Teď k tomu Okamurovi. Víte, nedělám si iluze, že v Senátu je nějaká elita národa. Jsou tam stejní blbci, jako jsem třeba já nebo ty. Nicméně vocaď pocaď.

Já dostal darem knihu Umění vládnout, kterou tenhle pablb sepsal. Mimochodem, s dotyčnou už nemluvím.

Jeden ze spousty bystrejch postřehů, kterejma mě Okamura knokautoval:

„Dnes nám uniká obrovský potenciál ve dřevu. Kromě přímého spalování na teplo a popel ho lze využít také ke zplyňování na dřevoplyn. Ten lze, po nenáročné úpravě automobilu, použít jako náhradu benzínu.“

Kurva kurva kurva! Já viděl hromadu francouzskejch filmů z období Druhej světovej. Tam jezdila téměř všechna auta na dřevoplyn, Měla vepředu z obou boků dvě veliký popelnice, ve kterejch doutnala polena a celý to vypadalo velice romanticky.

Úplně plasticky vidím takový BMW X6, jak po nenáročné úpravě, se dvěma pozinkovanejma popelnicema přivařenejma k hauptně si to sere po D5 na bukový plena.

A tenhle model je senátor. Pokud platí, že každej řetěz je silnej jak jeho nejslabší článek, je na tom Senát dost bídně. A to se vyjadřuju velice noblesně.

Uff. Venku je skvěle zataženo. Cestou na letiště i z5 poprchávalo. Rozvička na opravdový chcaní. Skvělá neděle. Ponurost venku a ponurost v mé duši vytváří jeden znělý, harmonický mollový akord. Kdybych se nebál, že to zakřiknu napsal bych, že mi je fajn.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 21-10-12” - 1


    Eva   (21.10.2012 (21.51))

    Za chvíli bude jedno, jak se to letiště jmenuje, když budou pokračovat tímto stylem, tedy zvyšování letištních sazeb, tak moc společností z něho létat nebude.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička