Hook 05-11-12


5. listopadu 2012, autor skraloup13,



O víkendu proběh kongres ODS a náš Taťka nejvyšší vypad z Lánskej vobory a zaletěl si do Laosu. Obě zprávy jsou celkem vo ničem, ale jelikož nic jinýho se za sobotu a neděli nestalo (krom toho, že jsem málem vyhořel), mrknem se na to.

Nejdřív ten Laos. Taťka, jak je jeho zvykem, píše vo všem, co ho cestou potkalo. Má děsnej postřeh a nenapodobitelnou větnou skladbu, což z něj nechtěně dělá skvělého dadaistického humoristu. Např. se svěřil s tím, že v buddhistickým klášteře Wat Si Saket maj deset tisíc sošek Buddhy, z nichž některé jsou zcela malé. Dál jsem to nečet a běžel jsem si tohle info zapsat. Mám takovej notes, kam si zapisuju obvzlášť vydařený píčoviny a jen Taťka mi v něm pomoh zaplnit třiačtyřicet stránek.

Kongres ODS byl. To je snad jediný pozitivní, co se vo tom dá napsat. Jo, možná ještě – co se mi líbilo bylo online zpravodajství čtyř redaktorů z Reflexu. Plesl třeba vokomentoval projev Mirka Topolánka, načež dotyčnej mu poslal sms, že je sráč. Přišlo mi to takové dynamické, takové typicky ódéesácké a pravicově demokratické.

Jediné, co mi z celé té jejich brněnské chlastačky utkvělo v paměti je to, že europoslanci Hynkovi Frajmontovi můžu říkat Hynku. To je skvělý. Takže Hynku – jste v prdeli a v prdeli zůstanete, protože to je to jediný, na co máte. A můžeš mi říkat Škraloupe, Hynku.

Prej jsme zaspali dobu, jelikož se u nás zatím příliš nechytily ekopohřby. Ekopohřeb je pohřeb, kterej nezatěžuje přírodu, nevobtěžuje vokolí, je tichej, šetrnej k ozónovej vrstvě a nevyvolává disharmonické pnutí mezi faunou a flórou. Nás od Hooka tohle mrzí moc, protože když si lidé v naší pokrokové zemi oblíbili diapohřby, nechápu, proč je ekopohřeb, kterej je vo level vejš, tak rozčiluje. Bude to chtít osvětu. Co ty na to, Hynku? Aspoň bys po létech něco smysluplnýho dělal.

Na východě Kyrgyzstánu spad veřejnej záchodek. Měl asi tak dva metry na metr. Záchranáři dosud vyprostili patnáct lidí. Bohužel tam jsou i mrtví. Není to moc veselé.

Musím utíkat, jelikož je pondělí a všeho mám až nad hlavu. Takže dnes jen takové stručné větičky vo ničem. Zítra se rozepíšu víc.

Bude chcát, ale kde, to se mne neptejte. Je to ve hvězdách a v mracích.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 05-11-12” - 1


    Eva   (6.11.2012 (16.08))

    A to by mě zajímalo, proč jsi málem vyhořel. Jinak Hynek se jmenuje Fajmon. Ale to nic nemění na tom, že se mu projev na kongresu moc nevyvedl. Už jsem ho slyšela mluvit lépe a k věci. Až zmizí Taťka z politické scény, tedy doufám, to se nám všem uleví. Akorát ty to budeš mít blbý, že Tvůj sešitek nebude mít tolik zápisů.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička