Žena v zenu


7. dubna 2022, autor redakce,



 

Jak se žije českým ženám v hledáčku našeho veřejného prostoru? Jakým překážkám čelí a co radí ostatním? Vše se dozvíte v nové knize Ženy v zenu, která vychází v nakladatelství Minty Fox s krásnými ilustracemi od Dany Lédl. Kniha s prostorem na zaznamenání vlastních poznámek a zážitků se vejde do každé kabelky.  Už nyní si ji můžete objednat na webu zenavzenu.cz

 

Možná tušíte, že ženy, které jdou s kůží na trh, nemají v Česku zrovna na růžích ustláno. Taková žena by totiž měla mít ideální míry, přijatelně se oblékat, mít akurátní počet dětí, správného partnera adekvátního pohlaví, měla by být přiměřeně ženská, dostatečně milá, starostlivá, jemná a… normální. A když není? Nálepky, hejty a pomluvy se jen hrnou. Ale může taková ideální všeobecně přijatelná žena vůbec existovat? My si myslíme, že ne a není to ani cílem! Co na tom, jaká je politička máma, koho miluje grafička nebo jaké míry má PR manažerka?

 

Knížka Ženy v zenu ukazuje, s jakými nálepkami a komentáři se v naší společnosti setkávají ženy napříč profesemi. A hlavně přináší jejich životní zkušenosti a rady, jak se z toho nezbláznit a třeba z toho všeho nakonec i těžit. Každý příběh je jiný stejně jako jeho nositelka. Jaké zkušenosti a rady rezonují právě s vámi?

 

Plné verze rozhovorů s hostkami projektu Žena v zenu, kterým ze srdce děkujeme za odvahu a otevřenost, najdete na stejnojmenném webu nebo na podcastových aplikacích. 

 

O PROJEKTU ŽENA V ZENU

 

Projekt přinášející příběhy žen z různých profesí byl spuštěn 21. ledna 2021. Známé i méně známé ženy sdílely s autorkami projektu Liliou Khousnoutdinovou a Petrou Schwarz Koutskou zkušenosti s překážkami, předsudky či odmítnutími okolí, které je potkaly, když se začaly pohybovat ve veřejném prostoru. Vyprávěly o svých vnitřních překážkách, strachu z nepřijetí, o hledání sebevědomí i psychohygieně. Vyzpovídáno bylo celkem 57 žen napříč obory, věkovými kategoriemi a regiony. Z rozhovorů vyšlo najevo, že základním předpokladem ustát kritiku, hejty, předsudky i strukturní překážky je pro ženu pevná víra v to, co dělá, a v sebe samu. Cesta od teorie k praxi je však často trnitá a jednoduše vypadající pravdy jsou někdy nesnadno převeditelné do praxe.

 

I proto teď vychází příběhy našich žen v zenu v tomto sborníku do kabelky, kam si můžete psát i vlastní poznámky a poznatky z vašich dnů a mít je stále po ruce i pro chvíle, kdy nebude vše zalité sluncem. Chceme vám ukázat, že nástrahy, které před nás ženy klade dnešní svět, se dají překonat. Chceme vás inspirovat, abyste odložily strach a pocit, že v tom jste samy, a využily svůj potenciál naplno.

 

#NemlčetiZlato #ŽenaVZenu.

 

Kontakty pro média:

 

Lilia Khousnoutdinová, iniciátorka projektu: 771 213 321

Petra Schwarz Koutská, PR manažerka: 731 606 854, petra.schwarzova@gmail.com

Ida Křížová, PR manažerka: 775 377 144, ida@mamadam.cz
 

                   

 







Zařazeno v kategorii Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička