Co je to „ten stát“?


13. června 2010, autor Eva,



V televizním pořadu Otázky Václava Moravce při diskusi o snižování platů ústavních činitelů lídr Věcí veřejných Radek John prohlásil, že oni budou dělat vše pro to, aby napřed ten stát Bumbrlíček přestal požírat ty peníze a teprve, když už nebude ze státu kde vzít, tak pak dojde na lidi.
Zajímalo by mne, co si pan Radek John představuje pod pojmem „ten stát“, jaké bytosti v něm žijí, které požírají „ty peníze“ (čí peníze jejich nebo lidí?) a které by se měly obrat ve prospěch nás lidí. A kde žijí ti lidé, kteří stojí mimo „ten stát“ a musíme je šetřit a neodírat, neboť si to dle Věcí veřejných nezaslouží.
Krizový manažer naší země (neuvádím státu, neboť si teď nejsem jistá, co to vlastně „ten stát“ je) Radek John také řekl: „My se neodděláme v očích našich voličů tím, že nebudou splněny naše požadavky.“ Těmi „oddělanými“ myslel Stranu zelených. Tak panu Radkovi Johnovi popřejme, aby se „neoddělali, neodstřelili či to jinak nepodělali“, neboť dle jeho rétoriky a terminologie nám zde roste opravdu „velký politik“.






Zařazeno v kategorii Postřehy



Počet komentářů na “Co je to „ten stát“?” - 2


    Anna   (15.6.2010 (4.58))

    Podle mne je pan John člověkem, který má za všech okolností jasno ve spoustě věcí, jimž ve skutečnosti rozumí jen pramálo. Jak je jeho zvykem z dob, kdy působil v TV Nova - tam, kde chybí informace, si vypomůže méně či více šikovnou fabulací. Na skutečné politiky parlamentního formátu může tenhle člověk působit diletantsky a neohrabaně - až zábavně - takže hrozí nebezpečí, že ho coby soupeře podcení. Nestihnou se pak možná divit, jak jim to tento "upřímný investigativec" časem natře. Za jejich i naše peníze, samozřejmě. Opravdu je nám politiků jako je R.John zapotřebí (byť jen pro kontrast...)? Zeptám se jinak: Kdo z Vás ho volil...?


    Eva   (15.6.2010 (11.09))

    Ano, pan John je šikovný manipulátor. A kde je jistota, že člověk, který dokáže lhát a podvádět v osobním životě, to nebude dělat v politice?



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička