E-knihy


23. srpna 2013, autor redakce,



 

Eva Hölzelová: Arina

 

Adam se narodí se znetvořenou tváří, proto ho otec odkládá v lese, kde je vychován lesními bytostmi k moudrosti a pokoře. Je ale čas odejít mezi lidi. Adam potkává svéráznou vlčici, která se mu stává věrnou přítelkyní. A tak začíná dobrodružná výprava mladíka Adama a vlčice Ariny do říše pavoučí královny Arachnity, aby odtud odvedli princeznu Markétu a našli jejího ztraceného ženicha Marka… Povede se jim to?

 

 

Eva Hölzelová: Hvězdná obloha

 

Víte, že nebe nad námi je plné mýtů a bájí? Kolik tajemna a mystiky se skrývá ve hvězdách! Beran, Býk, Blíženci, Rak, Lev, Panna, Váhy, Štír, Střelec, Kozoroh, Vodnář a Ryby. Všem dobře známá znamení Zodiacu. Seznamte se s příběhy, které se vážou nejen ke zvířetníkovým souhvězdím, ale i k dalším souhvězdím severní hvězdné oblohy, jako je Velká medvědice (Velký vůz), Malý medvěd (Malý vůz), Orion, Perseus, Andromeda, Kasiopeja, Herkules, Pegas, Hydra či Severní koruna. Příběhy poutavé, napínavé, mnohdy až kruté. Věčný boj zkaženého lidstva a nelítostných bohů. Každé vyprávění vycházející z řeckého bájesloví je doplněno astronomickým výkladem. Toto unikátní spojení antických mýtů a astronomie je zpracováno v populární, čtivé formě, která je v některých chvílích až dramaticky strhující….

 

 

Eva Hölzelová: Mimetičtí hadi

OBALKAEBOOK

 

Soubor jedenácti povídek umožní čtenáři účastnit se jak obvyklých, tak i velice nezvyklých událostí životů jejích postav. Pokud chcete vědět, jak se z masožroutů mohou také stát zapřisáhlí vegetariáni, co se stane, koupíte-li si lektvar lásky z letáku v poštovní schránce a jakou formu může mít v budoucnu boj za práva žen, nebojte se otevřít knihu, v níž autorka s lehkostí sobě vlastní skloubila humor s tísnivým dojmem, že „něco není tak docela jak má být“.

 

 

Eva Hölzelová: Milánek na zabití

 
 
Formou deníkových zápisů a sarkasmem sobě vlastním vypráví doktorka Lenka o trablech se svým pubertálním švagrem Milánkem. V okamžiku, kdy je Lenka ukolébána myšlenkou, že Milánek není tak strašný, sobecký a vypočítavý spratek a že je docela fajn, švagříček ji přesvědčí o pravém opaku. Druhá novela „Sluníčko mého života“ je typická crazy komedie. Zápletka se točí kolem nevěry jednoho konzervativního politika, je rozvinuta s humorem a překvapivými zvraty.
 
 
 
 
Eva Hölzelová: Třpytkaři
 

 

Neočtené náměty, reakce na aktuální dění, pohledy do minulosti, zajímavé potřehy ze všedního života, to vše a více servíruje autorka s přirozenou lehkostí a uvolněností po vtipu a ironii lačnícímu čtenáři, kterého dokonale zasytí. Zůstává věrna tónu, ve kterém se rozezněla její prvotina Milánek na zabití. Ponořte se tedy mezi řádky jednotlivých povídek, určitě se neutopíte, slova v knize použitá vám budou záchrannou vestou před vlnou nudy a špatné nálady.
Originální, vtipné, ironické, leckdy až nemilosrdné postřehy jsou napsány a skloubeny do čtivé a zábavné formy. Autorka zde potvrzuje nadhled a smysl pro humor, který již prokázala ve své prvotině Milánek na zabití.

 

 

 

 

Radka Zaciosová: Vozík a vězení je pro každého
 
 
 
Strhující drama ženy, která onemocněla Guillan Barrého syndromem, autoimunitním onemocněním, kdy jí tělo samo začalo ničit nervovou tkáň, a postupně ochrnovala. Prožívá prvotní šok, dlouhé léčení a veškeré stavy, kdy to bolí, i kdy je jí vše úplně jedno, jsou popsány tak autenticky, že je přímo bytostně cítíte na svém těle. Sny z období umělého spánku se podobají hororu. Ale ani další léčba není o nic lepší, jen je reálná. A je bolestivá a protkána bezmocí. Přesto si autorka zachovává nadhled a podobně jako Betty McDonaldová líčí svůj příběh s humorem a ironií, bez známek sebelítosti a nářků. Zlomem je pobyt v rehabilitačním ústavu v Kladrubech, kde už není nouze o pikantní a legrační historky a dostáváme se zde do světa plného fyzického i psychického vypětí, ale i velké naděje na uzdravení. Je jen málo knih, po jejichž přečtení vám dojde dech a slova a zůstane jen hlava prosta jakýchkoliv myšlenek, po okraj napěchována emocemi.
 
 
 

Kamila Nováková: Co by se kovbojkám stávat nemělo

 

Příběh určený nejen pro milovníky koní. V první části „Co by se kovbojkám stávat nemělo“ autorka s notnou dávkou sebeironie, humoru a noblesy líčí své životní peripetie, jako studia na zemědělské škole, práci na koňském statku, stavbu rodinného domu ve městě, který zanedlouho po dokončení celá rodina opouští, aby se přestěhovala do zchátralé samoty v horách. V lůnu horské přírody si autorka splní svůj celoživotní sen, a to mít vlastní koně. Poutavě vypráví o chovu těchto ušlechtilých zvířat, jejich povaze, hierarchii ve stádě. To vše doprovázeno tvrdou prací a také finančními problémy, neboť není snadné skloubit sedlačení a péči o rodinu. Vyprávění prodchnuté romantikou, láskou k přírodě a všemu živému. V okamžiku, kdy se zdá, že už nemůže být ničím ohrožena, „kovbojka“ onemocní leukémií. Ale ani v této těžké životní situaci autorku neopouští smysl pro humor, tentokráte zatraceně černý. A díky tomuto nezdolnému a optimistickému pohledu na svět se jí podaří nemoc porazit.

V druhé části knihy „Co se šušká na pastvinách“ přidává autorka „koňské“ historky, vtipná a originální je kapitola „Rozdíl mezi koněm a kolem“ či „Rozdíly mezi chovem koní a mužů“. Unikátní a pro laiky bezesporu obohacující je rozdělení „koňácké veřejnosti“ či popisy jednotlivých plemen koní.

 

 

 

Miluna Vošková: Tož kurva!

 

Skandální, oplzlá, pobuřující, vulgární, nechutná, neštítící se ničeho. A také zlá, chamtivá, hloupá, obézní, škodolibá a proradná, nedbající na pořádek ani hygienu. Taková je Miluna Vošková. Alkoholička, kterou zajímá pouze sex s páchnoucími muži s plnovousem nebo nezkušenými mladými chlapci. Krade, vyznává násilí, se členy vlastní rodiny komunikuje převážně prostřednictvím nohy od stolu.
Autorka cíleně a úmyslně provokuje, překračuje všechny meze, porušuje všechna tabu, pohrdá dobrými mravy. Přehrává se do absolutního primitiva a tímto stylem i píše. Stylem, který si buď zamilujete, nebo s odporem zavrhnete. Záleží na tom, jak máte nastavenou laťku černého humoru.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Zařazeno v kategorii E-Books



Počet komentářů na “E-knihy” - 3



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička