Hook 04-07-12


4. července 2012, autor skraloup13,



Nevím, jestli jste si toho všimli, ale měl jsem nějak přehozený dny, jelikož jsem si v pondělí večer myslel, že je večer úterní, a proto ve včerejší píčovině vznikl kalendářní zmatek, za což se omlouvám, neb mám vychování.

Jeden známej nás od Hooka je děsně přes knížky. Kupuje je, čte je, pořídil si na ně knihovnu a je s nima rád. Akorát je v posledních měsících nějak ve smyku, moc práce, znáte to, takže nemá na toho svýho koníčka, tedy četbu, tolik času. Jelikož hodně jezdí autem, zkusil to pořešit tím, že začal shánět audioknihy. Audiokniha je kniha, kterou někdo přečet nahlas a měl u toho zaplej mikrofon.

Jedinej problém byl ten, že třeba Broučky od Karafiáta seženete v několika verzích, ale např. Ramba od Morella nenačet nikdo. Abych řek pravdu, žádnou knihu z těch, co ho zajímaly, nikdo nenačet. Známej o tom dumal, a pak si začal audioknihy namlouvat sám.

Je to docela chytrý. Nejdřív knížku přečte nahlas, a pak si ji v autě poslechne. Většinou je načítá u Hooka. Sedí dole na dvojce, za uchem má mikrofon a čte. Jednou mi povídal, že je to děsně zajímavý pak poslouchat, protože nejen že poslouchá knihu samu, ale i to, co ten večer dělal. Mikrofon totiž nevypíná, ani když jde na hajzl. Stále je online. No, mně to přijde trochu jako psycho, ale je to jeho věc.

Jednou, když si takhle odskočil, jsme mu otočili stránky – asi o padesát dopředu – a on, jelikož už měl dvanáctý, si toho nevšim. Pak si asi po týdnu stěžoval, že ta poslední audiokniha byla nějaká divná, a že z ní nepochopil ničeho. Jestli se nemýlím, šlo o Příběhy Pařížské kokoty z knihovničky NEI Reportu.

Četli jsme zprávu ČTK, že se pro Bartošku svlíkla jakási Růženka, která nejen že skvěle tančí u tyče, ale umí to i s koulema. Přijde mi, že v ČTK došlo k jakémusi posunu. Přijde mi, že že si v ČTK lehce zahulili.

Furt píšu „přijde mi“. Asi že furt nejde. Porád je něco.

Dnešek bude hektický, což je fajn. Říkal kdosi. My od Hooka si myslíme, že té hektičnosti je v poslední době až příliš.

Ráno lehce chcalo. Teď je to v klidu a v klidu to bude asi až do desíti. Pak budeme durch. (Durch – něm. „skrz“)

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 04-07-12” - 3


    Eva   (6.7.2012 (19.46))

    právě jsem dočetla a brečím smíchy... věřím, že se to s tou audioknihou přesně takhle odehrálo, protože tohle nevymyslíš... vzpomněla jsem si na paní, co si nakoupila bujony v kostce a její kolegové z truhlárny nebyli líní ty kostičky vyndat, nařezat místo nich dřevěné špalíčky a poté zase šikovně zabalit


    skraloup13   (7.7.2012 (8.18))

    ehm... omlouvám se, že ti beru iluze, ale tohle se nestalo... myslím jako v reálu... akorát jsem nedávno jel s bráchou v autě a on tam má audioknihy... celou cestu jsme poslouchali Dvacet tisíc mil pod mořem... bylo to fajn... nicméně aby to šlo dát na Hooka, musel jsem to trošku upravit... je to velice prosté... ostatně jako vše... :-)


    Eva   (7.7.2012 (21.39))

    no ono to vypadá tak šíleně, že bych tomu i věřila... nevadí, hlavně, že jsem se pobavila...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička