Hook 07-09-12


7. září 2012, autor skraloup13,



Zavřený David Rath bojuje za větší práva vězňů. Někomu se to možná zdá divný, ale nám od Hooka to přijde naprosto normální. Když byl na svobodě a užíval si moci, peněz a popularity, byli mu nějaký práva vězňů u prdele. Jak říkal Taťka klaus nejen v Davosu, bylo to pod jeho rozlišovací schopnost.

Teď je v teplákách a v hajzlu, takže práva vězňů je přesně to, co ho momentálně zajímá. Chce zvláštní a lepší stravu, rozličný prodejny, kino, knihovnu a diskotéku. Malá technická – nemám osobně nic proti prodejnám v kriminále, ale nějak nechápu, proč Rath trvá na tom, že mezi těma prodejnama má bejt i Bauhaus. OBI mi přijde lepší.

Ono je vůbec zajímavý, že když se někdo dostane do sraček, změní se mu náhled na spoustu věcí. Ne že bych někomu přál něco zlýho, ale kdyby třeba Kalouskovi či Nečasovi rodiče navštívil kvůli desetikorunovýmu dluhu exekutor a vybílil jim bejvák, určo by oba přestali řešit píčoviny a tenhle exekutorskej Augiášův chlív by vypucovali rychlostí nevídanou.

Bohužel je tohle jen scifi, protože exekutoři jsou vychcaní a lstiví a jdou jen po těch, co se nemůžou a neuměj bránit. Možná teď trošku generalizuju, ale fakt jen trošku.

Na českých zahrádkách začínaj vznikat malé tabákové plantáže. Tohle mě zaujalo moc, protože oni už fakt nevěděj, co by si za ty cigára řekli. Ono vůbec se mi líbí, že když jsou lidi zahnaný do kouta, začnou se o sebe starat, respektivě začnou se starat vo to, aby přežili.

Ostatně, Taťka Klaus nám tohle vtlouká do hlavy už víc jak dvacet let. Nespolíhat na nic a nikoho, starat se jen o sebe a za odměnu tě Neviditelná ruka trhu přátelsky flákne po držce.

Ono když to takhle půjde dál, tak to lidi vezmou doslova, budou soběstační ve všem a s celým DPH i HDP si smažky nahoře budou moct tak akorát vytřít prdel, jelikož národ přejde na směnnej obchod. A jestli se lidi naserou moc, tak vezmou Neviditelnou ruku trhu bejsbolkou a bude půl roku v gipsu. Nejmíň.

Čet jsem, že lidi ztrácej zájem vo práci. To je pravda. Jeden můj známej mi povídal, že zájem o práci ztratil už v předškolním věku. Teď je mu dvaapadesát a furt ho to drží. Líbí se mi, když je někdo ve svém přesvědčení, ve svém postoji či názoru konzistentní.

Neohrožený Putin prej lítal v čele jeřábů. Mno, tohel nám přijde trochu jako kachna, jelikož jeřáby nelítaj. Nicméně fascinuje nás, co tento činorodý chlapík všechno zvládne. Byť smyšleně.

Víkend bude zajímavej, neb nic neplánujem. Bude trochu chcát, trochu foukat, večer se setmí, prostě normál jako vždycky. V pondělí snad.

To je vše.

 

 

Máme ještě jednu věc, ale dávám to pod čarou. Jak už jsme anoncovali, osmadvacátýho září, v pátek, bude u Hooka poslední letošní grilování. Včera jsme vymysleli takovou věc, že bychom při tom natočili video. Jistě znáte Matta Hardinga. Jo, přesně, toho Matta, jak tak divně poskakuje, říká tomu tanec a všichni jsou z něj paf. Má na youtube videa s názvem „Kde je Matt“. Kdo to nezná, tak si to najděte.

Mno, u nás tančí Jirka Paroubek. Říká tomu sice cvičení, ale je to spíš takový minimalistický tanec. Vypadá u toho skvěle pitomě.

Zůstaneme u něj a chceme udělat video „Kde je Jyrka“. Potřebujem asi patnáct až dvacet lidí, co by přišli v košili, či by si ji přinesli, my obstaráme masky na xichty s tváří Paroubka ze Simpsnů a natočíme před Hookem ty jeho tanečky. Pak to hvízdnem na youtube a budem za hvězdy :-).

Mno, a nepiště mi, že to je píčovina. Já vím, že to je píčovina, ale půvabná. Ostatně, když se nad tím zamyslíte, celej život se skládá ze samejch píčovin. Akorát si to málokdo dokáže připustit.

Tak, teď je to doopravdy vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 07-09-12” - 1


    Eva   (7.9.2012 (20.47))

    copak my venkovani si můžeme leccos vypěstovat, nejen kuřivo, ale vy od Hooka to máte horší...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička