Hook 01-11-12


1. listopadu 2012, autor skraloup13,



Jeden kámoš se minulej tejden rozhod, že se stane vitariánem. Vitariáni jsou lidi, kteří jsou sice mimo, ale jelikož nevohrožujou vokolí, tak nejsou zavřený, normál pobíhaj venku a žijou si svůj nevšední život.

Vitariáni nežerou nic, co by prošlo troubou, co by se protáhlo na pánvi, případně vohřálo na grilu. Kámoš povídal, že končí s Hookem a že začne chodit na Zlíchov, kde je knajpa, kde vařej zdravě, jelikož tam vůbec nevařej, protože vitariáni všechno jeděj syrový a studený, aby nedejbože nepřišli vo nějakej enzym, vitamín, vlákninu a minerál a tudíž všechno, co tam maj, je bio, eko a dia a třeba cuketu, ze kterej dělaj skvělý moravský brabce, jim vozí sedlák Anton Kraslík, kterej ji pěstuje na severní straně zrekultivovaný skládky v Chabrech, takže ta jeho cuketa váží mnohem víc, než cukety jinejch sedláků, protože je plná volova a vzácnejch kovů a na Zlíchov jezdí rychlá jak domů a všichni povídaj, že je to tím, že lidi nejsou zvyklí jíst zdravě, ale huntujou si těla odstředěným mlíkem a umělejma živejma kulturama, který neposloužej ničemu, jelikož jednoho tak maximálně voslaběj a zahuběj, což mi potvrdila sousedka Spurná, která se vyzná, protože má syna na ministerstvu a dceru v ulici Ve Smečkách, kde stojí ve výloze, svítí na ní úsporná rtuťová výbojka a tančí jakési moravské tance, aniž má na sobě kroj.

Řek jsem mu, tomu kámošovi, že je kretén, protože kdyby to chtěl dovíst do důsledků, tak by ani nemoh pivo, protože i to se vaří a von zesmutněl a dával si jeden Gambriiinus za druhým v tempu rychlejším než vobvykle a nacamral se jak dobytek největší, sežral sousedoj řízek a celý vitariány proklel až někam ke kromaňoncům. Fakt jsem rád, že jsem ho zachránil před skázou.

Senátor Okamura má malej problém. Vstoupil do jakéhosi senátního klubu a prones tam několik myšlenek, takže ho vod tý doby zbytek klubu nemůže ani cejtit. Jak řek jeden jeho nejmenovanej kolega – Okamurova rétorika není v pořádku. Přeloženo – bleje píčoviny a poslouchat se to nedá.

Tomuhle docela rozumím, protože Tomio je svůj, tedy japonskej, je to náš malej moravskej šogůn, kterej o co větší má ego, o to menší má číslo bot a i když spoustu věcí pochytil vod Ornelli Štikový a hlavně vod její matky, když s nima ještě žil, než mu ji přebral Kokta, kterej je taky děsnej estét, tak s tím prostě vystačit nemůže, zvlášť když to pochycený lze vyjádřit jako „vojebem je všechny a budem vysmátý“, což je sice myšlenka, kterou se řídí všichni vedoucí pracovníci, ale narozdíl vod Tomia to neříkaj nahlas, nešťouraj se u toho hůlkama v uchu a nepohrávaj si neustále se svou katanou, protože to okolí přivádí do rozpaků, tedy především ženy, co maj ještě romantickej pohled na svět a nejsou okoralé díky hambatejm serverům.

Jiří Pomeje bude zahradníkem a Leo Mareš má úchylku. Mno, tohle snad ani nemá cenu komentovat. Snad jen – Pomeje si podle mne svůj vrchol prožil, když dělal manžela pěnici Bartošové, kdy po velkém úsilí nejen ji, ale i Artura přetvořil k obrazu svému, takže profese zahradníka je jen další sestupnej level. Mareš má úchylek mnoho, nemá cenu se o tom rozepisovat – vemte si už jen jeho jméno. Leo. To už je snad lepší se jmenovat Pionýrská stezka.

Dnes jsem spěchal, takže jsem použil metodu spontánního psaní, což je způsob tvorby, kterej používám neustále. To jen na vysvětlení, proč píšu jako retardovanej chaot.

Dnes chcát nebude, neb jdu večer na koncert, kterej si chci užít a nechci se zabejvat tím, že mám provlhlej mantl.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička