Kontaktní čočky


7. října 2012, autor nimda,



 

Máte problémy s čtením textu? Máme pro vás řešení!

 

Mžouráte na monitor a písmenka se vám rozplývají? Nemůžete přečíst zdejší texty a na Sůvičku zíráte jak sůva z nudlí? Špatně přečtete dopravní značky? V šeru přehlédnete chodce? Tak to jste nebezpečni nejen ostatním, ale i sami sobě a nejvyšší čas si přiznat, že byste měli nosit brýle pořád. V práci, v autě, na ulici. Nejen, když čtete knížku v posteli.

 

A že vám nesluší, obtěžují vás a vadí vám, že je máte často zamlžené a musíte je pořád čistit? Tak si pořiďte kontaktní čočky. Možná namítnete, že kontaktní čočky, to je ještě více práce než s brýlemi, ráno nandat, večer sundat a dát do roztoku. Dnes už existují kontinuální kontaktní čočky. Tyto kontaktní čočky vůbec nemusíte vyndávat z oka a můžete je nosit až měsíc. Kromě toho, že vám ubude práce, tyto kontaktní čočky mají ještě tu výhodu, že uvidíte na budík, s klidem můžete usnout s časopisem spadlým na obličej a když v noci tápete na toaletu, o nic se nepřerazíte. Kontinuální kontaktní čočky jsou velmi propustné a dokážou zásobovat oční rohovku kyslíkem, i když máte zavřená víčka. Nejoblíbenější a nejpropustnější kontaktní čočky jsou silikon-hydrogelové. Některým lidem večerní a ranní manipulace nevadí, naopak, zdá se jim nepřirozené usínat, když mají na očích kontaktní čočky. Spíše vybírají čočky dle ceny. Na webu Vašečočky.cz najdete i levné kontaktní čočky, a to jak jednodenní, dvoutýdenní či denní a měsíční. Ovšem to neznamená, že levné kontaktní čočky nemohou být kontinuální. Levné kontaktní čočky pro stálé nošení jsou např. PureVision, které pořídíte do pětistovky, pokud si vezmete rovnou čtyři balení. V balíčku jich je šest, takže, počítejte teď se mnou, za necelé dva tisíce máte kontaktní čočky na celý rok.

 

 

Velmi levné kontaktní čočky jsou jednodenní. A také velmi praktické. Ráno nasadíte, večer zahodíte. Hodí se pro speciální příležitosti, třeba na celodenní lyžování, cyklistický výlet či výstup v horách a vůbec pro všechny aktivity a sporty, kdy je nepohodlné nosit brýle. Pokud kontaktní čočky špatně snášíte, používejte oční kapky. Oči nebudou po nasazení čoček podrážděné. Oční kapky se hodí i pro lidi, kteří pracují na počítači a mají syndrom tzv. „suchého oka“. Oční kapky jsou vlastně „umělé slzy“, zvlhčí oko a jsou dobrá prevence před stavem, kdy člověk vysedáváním u počítače už „nevidí na oči“.







Zařazeno v kategorii Ostatní literatura





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička