Hook 04-12-14


4. prosince 2014, autor skraloup13,



Mno. Dějou se věci různý. Nestejně důležitý. Některý nudný. Některý adrenalinový. A pak se dějou věci zvláštní. Jako třeba když Praha chce do míst věčného spánku vrátit život. Myšleno na Olšanský hřbitovy.
Záměr samotný má několik poloh. Prvák na Olšanech chybí zvířata. Jako fauna. V první fázi se tedy uvažuje, že by se zde vysadili králíci. Následně jeleni, malá smečka vlků a z Polska dovezený zubr.
Druhák, v souladu s celkovou koncepcí „Vyhnat auto z Prahy“ by se zde udělaly cyklostezky. Olšanský hřbitovy jsou rozlehlý, tedy mnoho cyklostezek. V budoucnu se počítá i s jedním či dvěma kempy.
Třeťák, vzhledem k pokročilé lékařské vědě, která uhání dopředu jako nezbedný koník Ryn by se Olšany oživily dosud nijak se neprojevujícími současnými uživateli. Tito laxní polehávající by se o5 zapojili do života a stali by se platnými členy společnosti.

Radní Dolínek, který bicykl miluje víc než svoji stranu, který vyjádřil touhu být v příštím životě šlapkou a který plánuje cyklostezky i v tubusech metra pravil, že by opětovně probuzení a pro život získaní spící spoluobčané mohli třeba provozovat půjčovny kol. Samozřejmě až poté, co se s kolem seznámí, jelikož někteří obyvatelé Olšan spokojeně prospali celou průmyslovou revoluci a o kole vědí jen to, že se točí. Když by půjčovna neprošla, mohli by aspoň něco zamíst.
Líbí se mi, jak máme prostor a čas i na takovýhle píčoviny. Asi nás s tou krizí jen strašej.
Francie a Itálie jsou ve smyku, protože pro samýho muslima tam není kam šlápnout. Maj jich tam víc, než my měli kdysi na polích americkýho brouka. Víte, toho, jak nám plundroval bramborový lány a my pak neměli co dávat prasatům. Takže se snažej protlačit, tyhle dvě země. abysme jim my ostatní s muslimama pomohli.
Poslouchal jsem jednoho našeho arabistu kterej říkal, že muslimové jsou pro každou zemi požehnání. Že jsou milí, skromní, tiší a pracovití. Že se s každým rozdělej o posledního vemblouda. Že bysme si jich měli k nám pozvat co nejvíc. Že nechápe, proč se jich bojíme. Proč jim naši zem nepředáme a nejdem někam do prdele.
No, já si myslím, že bysme měli zůstat tam, kde jsme. Stejně jako mírumilovní muslimové by měli zůstat tam, kde jsou. Navíc tu máme málo písku pro vembloudy. Nerad bych, aby u nás chřadli steskem po nekonečných dunách.
Když už jsem u těch mírumilovných muslimů. Brusel prej letos nevztyčí vánoční strom. V Belgii se bojej, že by se mírumilovný muslim nasral a usekal jim hlavy. Mi se tahle předposranost líbí moc. Dokonale to ilustruje to, že bysme jako Evropa měli jít do hajzlu a udělat místo někomu jinýmu. Myslím někomu z vembloudem.
Jinak doufám, že s tím stromem to je kec.
Je to skvělej stav. Evropa jde s ohnutým hřbetem vstříc katovi a bruselští idioti řešej igelitový tašky. Nechápu to, ale kdo jsem já, abych chápal hnutí mysli osvícenejch.
Takže se věnuju svým přízemním starostem, jako třeba kde schrastit prachy na nájem, na pivo a občasnou knížku z antíku a víc neřeším. Dobrý je, že co se týče trávy jsem soběstačnej. Jinak nevim nevim, jak bych to zvládal.
No nic. Lepší už to nebude.
Tačvúd s Gekonem se mě ráno ptali, kdo je to muslim. Jsem jim řek, že to je takovej pohádkovej dědeček. Každýmu dává dárky, s každým je zadobře a celej svůj život rozdává jen radost a smích. Taky má rád lidi a žije pro potlesk.
Se na mě koukali a moc mi nevěřili. Nechal jsem je tak.
Dnes bude pošmourno. Čas, že i vembloud smutně řehtá ve stáji. Jestli mi tedy, bratři a sestry, rozumíte.
To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování, Glosy od Hooka



Počet komentářů na “Hook 04-12-14” - 1


    Eva   (4.12.2014 (15.05))

    Tak to tedy ne, králíci by ohryzali kytky a věnce a vlci by je s plnými bříšky sežrali. Já bych tam nasadila čínskou pandu. Jednak by nepustošila zeleň na hrobech, protože žere jen bambus, jednak s ní teď kamarádí náš krteček a vůbec k ní máme vřelý vztah.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička