Hook 03-01-15


3. ledna 2015, autor skraloup13,



„Odpálení Novoročního ohňstroje na Letné zahájilo Nový rok. Trvalo údajně deset minut a patnáct vteřin. Ohňostroj byl rozdělen do pěti obrazů. Alegorii Sametová revoluce doprovodily písně Michala Davida.“
Tolik, co jsem si přečet na netu. Jestli to je fakt pravda, tak se někdo slušně posral. Normalizační David a Sametová revoluce. Ještě když si představím, jak u toho pan Babiš smyslně mrská do rytmu pánví. Pražská primátorka Krnda má určo pochvalu velkou.
„Tátovi nesmím zkřížit krok, pro něj jsem pouhej diskocvok“ – ty krávo, normalizační sametovej disident jak vyšitej. Tohle je fakt snový.

Prezident Miuoš Zeman ve svých Vánočních poudačkách nezklamal. Obšírně pohovořil o neandrtálcích. Příští Vánoce probere přesličky. Možná by stála za úvahu změna stanice. Měl by tyhle kecy vykládat na Zoomu. Tam se to víc hodí.
Se mi děsně líbí, jak z celkem slavnostní záležitosti, která se dřív odbývala na Nový rok a národ ji sledoval (myslím Novoroční prezidentský projev) udělal současnej prezident něco jako bylo „Šest ran do klobouku“.
Pro neznalé, Šest ran do klobouku byla televizní soutěž z minulýho režimu. Soutěžící odpovídali na otázky. Za správnou odpověď dostali míček (sic!) a ten pak házeli do klobouku. Byla to děsná prdel. Fakt. Lidi smíchy skákali z voken. Něco jako teďkonc u poudaček našeho pana prezidenta.
V Německu se lidi víc a víc nasíraj na muslimy. Nějak nemůžou pobrat, že jich pořád přibejvá a konce to nemá. Taky je lehce sere, že místo aby muslimové byli rádi, že jsou někde, kde teče teplá voda a splachuje záchod, maj kecy. V tom lepším případě.
Kancléřka Merkelová svým spoluobčanům vyčetla, že jsou rasisti. A že by se měli stydět. Tak určitě. Akorát že já si myslím, a neberu to jen na Německo, že by se ti nahoře už měli trochu zamyslet. Myslím všichni ti oslunění věrozvěsti, co maj otevřenou náruč pro každého.
Ono je evidentní, že soužití s muslimama se příliš nedaří, jelikož problém je v tom, že oni nechtěj splynout s náma, ale chtěj, abychom my splynuli s nima.
Čet jsem nedávno zajímavou úvahu, která se mi líbí:
Je neoddiskutovatelnej fakt, že když je někdo v hajzlu, měl by mu ten, kdo v hajzlu není, pomoct.
Dobře. Je tu spousta potřebnejch. V oblastech, kterým se eufemisticky říká „státy zmítané válkou“. Spousta potřebnejch muslimů, ale – a na to se nějak zapomíná – i křesťanů.
EU je postavená na křesťanství. Možná nějaký mladý intelektuál kouřící v čajovně šíšu a dumající, jestli se Zen píše s velkým či malým by oponoval, ale je to tak.
A prostě myšlenka onoho pána byla taková, že my, západní svět bychom pomohli křesťanům a muslimy by si rozebral Irán, Spojený Emiráty, Katar apod.. Peněz maj díky uhnilejm přesličkám, nad kterejma kdysi zaparkovali velblouda dost.
Mno, obávám se, že k tomuhle nedojde. Navíc nepochybuji, že by mi spousta myslitelů, filosofů, teologů, teokratů a podobnejch ušlechtilejch rozjívenců vysvětlila, že pokud to, co jsem napsal schvaluji, měl bych se smažit v pekle. A mávali by nade mnou ohnivým mečem jak Darth Vader z Hvězdnejch válek.
No co. Jsem na ústrky zvyklý. Akorát nějak nepobírám, proč má mít soucit s bližním svým jen někdo.
Dnes bude pošmourno. Je začátek ledna. Ale jaro je už na pochodu. I když to tak nevypadá. A přijde čas, kdy slunce bude svítit na plný pecky, zpocení havrani budou viset na větvích a já zajdu do Riegráku a fláknu sebou mezi hovna na pažit, jedno si dám pod hlavu a budu koukat do nebe a budu si říkat, že ten svět zas není až tak špatnej.
Tak.
Tačvúd s Gekonem se mě ráno ptali, jestli by se neměli začít učit muslimsky. Jsem jim řek, že pouze kdyby chtěli do Teplic. Myslel jsem to jako džouk. Asi mě nepochopili, jelikož se ani jeden nesmál.
To je všechno.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování, Glosy od Hooka



Počet komentářů na “Hook 03-01-15” - 1


    Eva   (3.1.2015 (18.10))

    Mně to někdy připadá, že se někteří politici bojí, a to ne z důvodu, že by je nařkli z xenofobie vůči muslimům, ale že by na ně nebo na jejich rodinu muslimové mohli spáchat atentát.... tedy ne všichni, taková Marine Le Penn ta se nebojí ničeho. Nemůžu si vzpomenout na jméno toho norského politika, kterého muslimové zastřelili. Ty jo?



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička