Hook 12-02-15


12. února 2015, autor skraloup13,



Po úsvitu přichází soumrak. Já vím, že to není kdovíjaká moudrost a že pan Okamura by tento infantilní bonmot asi neocenil, ale nějak mi to nedalo. Jsem jednoduchý a malinko zlý.
Já o panu Okamurovi psal mnohokrát. Fascinovala mne jeho sebevědomost, jeho přesvědčení, že on je ten, kdo ví. Že pokud by se měl nekdo označit za toho, kdo prozřel, je to on. Že je prostě Zřec, který sestoupil mezi nás, tupozraké a duchem nenavštívené a s vrozenou blahosklonností nám trpělivě ukazuje, kudy.
Založil Úsvit a dostal se do Sněmovny. Spolu s ním se tam dostalo i třináct dalších poslanců. Figur, které by jinak seděly akorát na galerii a byly za diváky, kdyby se na zádech pana Okamury nevyvezly mezi vyvolené.

Úsvit je Okamura. Lidi nevolili program, myšlenky a tak, volili Okamuru. A volili ho natolik mocně (protože jeho estrády v sokolovnách jsou fakt o něčem), že spolu s sebou vytáh nahoru i další.
No a přišlo nevyhnutelné. Poslanci za Úsvit usoudili, že už bylo dost Okamury, že svou úlohu splnil, a že je potřeba ho spláchnout. Historie je tohoto plná. Udělali takový roztomilý puč.
Viděl jsem kousek tiskovky, kde poslankyně za Úsvit s upřímným nacvičeným rozhořčením řekla, že šlo o demokratický vývoj a že slovo puč ji hluboce, ale opravdu hluboce uráží.
Chtěl bych paní poslankyni říct, že mne zase uráží, když vidím ve Sněmovně modely jako je ona a její kámoši z Úsvitu. Akorát že mne to uráží tak nějak apaticky, protože jsem si prvák zvyk a druhák mám dost starostí s tím, abych vybalancoval svůj život s jednou nohou na chodníku.
Nezastávám se pana Okamury. Osobně si myslím, že měl zůstat u těch sokoloven, že měl spolu s Víťou Vávrou obveselovat usoužený plebs a dál se nikam necpat. Akorát tohle co mu ti klauni udělali mi přijde lehce pod čáru.
Dostali se do Sněmovny na Okamurův xicht. Kvůli ničemu jinýmu. A myslet si, že to v budoucnu ustojej bez něj je mírně řečeno idiotské.
Navíc ještě ten důvod – že je všichni kvůli jejich předsedovi berou jako islamofobní stranu a přitom to tak není. Jak pravil šéf poslanců Úsvitu pan Černoch, poslední vyjádření pana Okamury je začala házet do extrému. Přitom oni jsou ve skutečnosti rozkročeni napříč politickým spektrem. Jsou rozkročeni tak, že kdyby se rozkročili ještě víc, tak udělaj provaz.
Proto i úzce spolupracují s Národní frontou Marine Le Pen, což je strana, která má v programu mimo jiné pomoc rozvoji asijského folklóru a z Francie chce udělat výkladní skříň multikulturalismu, tedy jak řekla paní Le Penová, jde jim o to, aby ve finále návštěvník nepoznal jestli je ve Francii, v Africe, nebo v prdeli.
Myslím, že tady si někdo neudělal domácí úkoly.
No, řek bych, že je po Úsvitu. Myslím, že ti co odstřelili toho, kdo je dostal ke korytu by si to měli užít, dokud u těch koryt jsou.
Ono ani o nic jiného nejde. Obklopit se pseudopocitem nadřazenosti, říkat rozhořčené píčoviny do kamer a pak se zlejt v poslanecké kantýně.
O lid jde až naposled. Tím méně o službu lidu.
Přežili jsme Bílou horu, dáme i tohle. Někdy si ale říkám, jestli žít v době Jiráskova Temna nebyla větší prdel a pohoda, než žít teď.
Tačvúd s Gekonem se mě ráno ptali, jestli můžou odpo zkusit jeden malej puč.
Jsem jim řek, že dětem sirky do ruky nepatřej. Byli zklamaní.
Dnes bude prima. Akorát se mi zdá, že Okluzní fronta má od včerejška regma.
To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování, Glosy od Hooka



Počet komentářů na “Hook 12-02-15” - 1


    Eva   (12.2.2015 (17.14))

    Hlavně si ti poslanci z nyní už bývalého Úsvitu asi neuvědomují, že oni končí s ním, že v dalších volbách je už nikdo volit nebude, ať se spojí s jakýmkoliv dalším nýmandem. Na jednu stranu chápu, že když si Okamura převedl desítky mega za volby na svý účty, těžko se ubránit závisti. V tom je asi zakopanej pes, peníze, ne ideje.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička