Anna Stark: Karty posvátné síly


27. května 2019, autor Renata Petrickova,



Třicetšest karet s obdivuhodnou schopností dostat se vám pod kůži. Vytrhnout problém i s kořínkem, a tak první, co o nich můžu po pár desítkách výkladech říct – na nic se jich neptejte, nejste-li připraveni na pořádné vyčinění. Jo kdepak. Nejsou tak úplně sluníčkové, naopak, snad díky mýtické síle a symbolice totemových zvířat, duchovních bytostí a posvátných symbolik, vám dokážou rozklíčovat mnohem víc, než se na první pohled zdá. A rozhodně vás zaúkolují! Pošlou vás do ústraní o jejich poselství přemýšlet a možná trhnou za kořínek, který je tak moc vrostlý do vašeho života, že i jen zatahání za něj bolí.

 

 

Autoři: Věřte si, nebojte se života a chtějte pro sebe své sny!

 

 

Nejvíc mne ale oslovily příběhy autorů. Ilustátor, tedy ten, jehož obrázky na vaši duši působí hlubokou mystikou, je intuitivní digitální umělec a jeho obrázky jsou inspirovány lucidním sněním, nebo tím, co vidí v meditacích. Už jen to je zajímavý obraz, který může snadno i vám přinést kýženou odpověď už jenom z obrázku. Autorka textu je ženou, která se hlubokému světu kolem sebe věnuje od mládí a prošla si i náročnou cestou léčení se z úzkostných stavů a z jejích textů je znát povzbudivá síla, kterou právě takový člověk, jež trpí strachem ze života, potřebuje. Potřebujeme nalézt svoje vlastní síly, sebe samé, své vize, sny a najít sílu si za nimi jít. A k tomu jsou dobré i drobné rady, například to, že jsou chvíle, kdy si máme dát od života a druhých lidí oddech.

 

Příběh karty Zamyšlení: Chvíle klidu

 

Zamyšlení: Udržuj si odstup. Požádej o pomoc. Ten, kdo chce vidět každou situaci pravdivě, musí se stáhnout do ústraní. Vlk nás vyzývá, abyste si dávali pozor na lidi kolem sebe a vážili si svého osobního prostoru, myšlenek a pocitů. Někdy je potřeba oddělit se od smečky a podívat se na situaci v širším kontextu, abyste se pak mohli dál vydat směrem, který je pro vás prospěšný…

 

Máme být k sobě upřímní v té chvíli samoty a popravdě pojmenovat různé formy zneužívání, závislostí, manipulací, které se sebou necháme dělat, nebo které děláme sami, je důležité si uvědomit, odkud tyto vzorce pramení. Karta také upozorňuje na chvíle, kdy jsme přehlceni informacemi a radami od druhých a ztratíme v tom všem sebe samotné. Ztratíme schopnost uvědomit si své vlastní potřeby. Je tedy čas o samotě přehodnotit svou současnou situaci a najít, co je skutečným zdrojem vaší vlastní motivace?

 

A tak je to s každou kartou, která pojmenovává některou z oblastí našich životů, v nichž je potřeba se čas od času zastavit a najít sebe samé. Věřit životu. A sobě. Posvátná síla karet? Možná je opravdu v těch symbolech, totemových zvířatech, ale možná je v nás samotných. V tom, že stačí slovíčko, stačí obrázek, abychom zjistili, že život máme v mnohém ve svých rukou a stojí za to ho žít.

 

O autorce: Anna Stark se zaměřuje na intuici a energii. Do tarotu se zamilovala v patnácti letech, vyrostla na vesnici v australském státě Nový Jižní Wales a už jako vnímala energie kolem sebe. Když se začala zajímat o duchovno, objevila svět paranormálních jevů, historii a sociologii. Své poznatky předává dál, posílena vlastním uzdravením z úzkostí a panických záchvatů. Ráda by lidem pomáhala pochopit, jak je uzpůsobena lidská mysl, zdraví, duchovní vývoj a nacházení rovnováhy mezi vším, co žijeme.

 

O ilustrátorovi: Louis Dyer je digitální umělec z Velké Británie. Jeho dílo je odrazem inspirativního lucidního snění, meditací a astrálních cest. Rád pracuje s digitální technikou, ale je i zručným tradičním malířem. Vodové, akrylové i olejové malby jsou jeho vášní. Chce inspirovat lidi svým uměním a pomáhat k uzdravení svými obrazy a představami, které v nás evokují.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2019, www.synergiepublishing.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička