Pod kůži Chrystalis tarotu: Vymanění se z osidel závislostí


8. července 2019, autor Renata Petrickova,



Hned na úvod je nutno říct, že Chrystalis tarot nepatří mezi ty přísné a kázající, ale ani mezi jemné andílkovské. Umí laskavě vyvést z osidel závislostí, nutkavých myšlenek a řekla bych, že kde po nich sáhneme bolaví, tam nám prorýpnou zanícené rány a rovnou přidají vnitřní energii léčení. Kdepak náplasti a bičování se k něčemu, hlazení falešnými nadějemi.

 

 

Že je tento tarot jen na první pohled pohádkový, mystický a jemný, mi došlo v mnoha výkladech a následně při setkání s jednou jeho kartou – Ďábel. Kdo by ji měl rád. Dokáže hodně vyčinit, ukáže na vaše slabé stránky, které skrýváte i sami před sebou.  Toney Brooks a Holly Sierra to ve svém díle vzali trošku jinak a zavádí nás na benátský karneval s kartou Bella Rosa.

 

Bella rosa, lhostejnost                

 

Mystická Bella Rosa, oděná do hávu bezpečné anonymity, se na benátském karnevalu pyšně nese. Její identita je zcela smyšlená, což symbolizuje maska, která je obrazem toho, kým Bela Rosa hluboko uvnitř opravdu je.

 

Většina z nás se chová podobně, což je celkem prospěšné, pokud se ale s falešnou osobní stylizací neztotožníte příliš. Bella Rosa vás ujišťuje, že je naprosto v pořádku být sama sebou. V ruce svírá zrcadlo, symbol požitkářství a narcistického ega. Červená růže symbolizuje lhostejnost. Tato karta je o pochopení toho, jak může být lhostejnost vůči hmotným posedlostem a nezdravým návykům prospěšná. Mocný symbol Urobora, který pojídá svůj vlastní ocas, vyjadřuje znovuzrození a dovršení cyklu.

 

Pro každého bude důležitá jiná věta, a tak to je s každou další kartou. Rozdává barevné možnosti budoucnosti, navrhuje řešení, ukazuje na spoustu „možná“, jež se v energii každé karty skrývají. A některá z nich trefí do černého a spojí se s poznáním, že jste skutečně spolutvůrci svého osudu. Protože tohle jsou ty chvíle, kdy lze uhnout na cestu, která je pro vás vhodnější. A někdy vede i přes Bella Rosu, která si bude muset sundat masku.

 

A bude to bolet…

 

Celkově ladění tarotu: Sebeuvědomění v hlavní roli

 

Za ručičku vás Chrystalis tarot nepovede. Ale umí vám naservírovat vaši skutečnou podobu. Uvědomit si všechno kolem sebe, sebe samé. Ale nezapomínejte, že jako je barevný a poetický tento tarot, je takový i život sám – pokud přijmete své životní výzvy, zítra váš výklad může být zcela jiný. A o tom to je – nebát se v životě jít a růst. Skrze to krásné, i skrze to obtížné.

 

 

 

Chrystalis tarot: Do karetní energie vnáší tato sada nejeden příběh. Jako dvorní karty se vám představí herecká společnost středověkých postaviček, které dodají vašim výkladům život. Hlavním cílem těchto karet je však sebeuvědomění.  „Všechny odpovědi máme v sobě,“ a tak nějak to je.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com, 2019

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička