Bernadette von Dreien: Christina, dvojčata zrozená jako světlo


15. října 2019, autor Renata Petrickova,



Christině je osmnáct let a pochází ze švýcarského Toggenburgu. Nebyla jednoduché dítě, vždyť na svět přišla v 26. týdnu těhotenství společně se svým dvojčetem a měla jen o trošku víc než půl kila. Autorka Bernadette von Dreien se samozřejmě v několika stranách rozepisuje o těhotenství, předčasném porodu dvojčat, a také o tom, že zdánlivě to silnější z nich, Elena, je opustilo. A Christina zůstávala jako dítě z jiného světa, jen co neuvěřitelných problémů si rodiče zažili s tím, aby vůbec začala jíst!

 

 

Polovinou knihu vnímám jako příběh neobyčejného dítěte, neobyčejného dvojčete a příběhem raného dětství, a polovinou pak jako svědectví o tom, co si Christina na tento svět přinesla – dar rozšířeného vědomí. Moudrosti a schopností, díky kterým bez jakéhokoliv zaváhání používá telekinezi, multidimenzionální vnímání, schopnost vidět auru, telepatii a komunikuje s rostlinami i zvířaty. A rozhovory, které tu matka uvádí v mnoha kapitolách, jsou nesmírně zajímavé. Hluboké a vedoucí k zamyšlení nad lidstvem jako takovým.

 

Vše rodina zažívala zároveň s hledáním cest, jak Christině umožnit zdravý život, naučit ji jíst, vyrovnávali se také s rozpadem manželství a s hledáním nových životních cest.

 

Rozmanitý a rozvětvený příběh, ve kterém se navíc jako červená nit táhne i Christino dvojče Elena, může být vnímám mnoha různými způsoby. Co koho osloví, to je asi tím, k čemu nejvíce tíhne jeho srdce.

 

Mimořádně zajímavá kniha je pro každého, kdo se zajímá o nové vědomí, novou lidskou evoluci a o informace o kvantové fyzice i nové vnímání světa.

 

Ale:

  • Osloví každou maminku rozpomenutím se na miminkovské časy
  • Osloví každou maminku, která nemá tak úplně (bez)problémové dítě
  • Osloví každého, kdo je z dvojčat, či má s dvojčaty zkušenosti

 

„Jsem tu, abych pomohla lidem rozšířit vědomí. Díky rozšířenému horizontu mohou sami poznat, co dnes na této planetě není v pořádku. Pak budou schopni ve všech oblastech života vyvinout nová řešení a objevit perspektivy, jež budou dlouhodobě úspěšné. Lidé ovšem mají svobodnou vůli. Vše záleží na jejich rozhodnutí.“    

                                                                                                                             Christina von Dreien

 

Christina uvádí svůj příběh, na fotografiích v knize jí můžete pohlédnout do očí – věru krásná holčička a už skoro mladá dáma… a troufnu si říci, že každý se v jejím dětství a myšlenkách, které měla jako malá holčička, někdy poznáme. Když se snažíme pochopit svět… To dobré, ale hlavně to špatné.

 

Dar Christiny najdete každý v sobě

 

Jak si rozšířit vědomí? Vnímat. Žít. Myslím, že ten pravý návod tu najdete mezi řádky, v samotném příběhu vývoje rodiny von Dreien. V každém všedním dni. V tichém spočinutí, které vás dožene pokaždé, když knížku zavřete. A s nedočkavostí zase otevřete.

 

„Pokud jsem se za těchto posledních šest měsíců něco naučila, pak je to toto: Nemá smysl plánovat svůj život do detailu, protože pro každého z nás je přichystáno mnoho překvapení. Současná éra transformace je příliš rychlá a nadcházející výzvy či převratné změny příliš velké na to, abychom mohli očekávat, že vše proběhne poklidně, předvídatelně nebo podle nějakého předem vymyšleného plánu. Vzhledem k tomuto vývoji je nápomocné udržet si zdravou míru flexibility, a především hlubokou důvěru v to, že vše má svůj smysl a že se v konečném důsledku vše vyvíjí k dobrému.“

 

O autorce:

 

Autorka s pseudonymem Bernadette von Dreien napsala tuto knihu jako svědectví jejich života a způsob, jakým dát světu vědět filozofické úvahy (další díl bude následovat) a způsob, jakým nahlížet na svět v pravdě, lásce a jednoduchosti vědomí. S vydáním knihy jim pomohl osud, když jim přivedl do cesty po mnoha peripetiích i vydavatele této knihy. „Kam to všechno povede, ukáže čas. Předpokládáme však, že v příštích letech můžeme počítat s dalšími tituly.“

 

Dvojčata zrozená jako světlo jsou průvodci tímto příběhem, který vám naťukne sem a tam myšlenku, že celý svět je mnohem jemnější, barevnější a protkaný nejrůznějšími bytostmi a světy, víc než si jsme ochotni si připustit.

 

Vydalo nakladatelství Anch Books, 2019, www.anch-books.eu

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička