RECENZE KARET: Mystická moudrost


15. října 2019, autor Renata Petrickova,



Karty Mystická moudrost jsou inspirovány bohy, bohyněmi, anděly i duchovními průvodci z říše zvířat. Přinášejí rady pro přítomný okamžik i předpovědi pro budoucnost, říká se na krabičce. Rady, poselství, souvislosti a inspirace mají schopnost v nás probudit hloubku duše, v níž pak sami snáze najdeme odpovědi na své otázky.

 

 

Možná také zjistíte, že odpověď jste už dávno věděli, nebo přinejmenším tušili.

 

Josephine Wall obstarala obrázky a Gay Gurhrie zase texty v knížečce – vznikla nádherná spolupráce. Soulad čiší z každé karty a každý, kdo miluje pastelky, duhové barvy a obrázky, na které lze donekonečna hledět a vnímat z nich každý detail, hledat drobnosti a nacházet zajímavé souvislosti – no tak takový člověk bude doslova v sedmém nebi.

 

Jak sladké bonbonky!

 

Zadní strana karet je nádherně fialovorůžová a malé sladké klenoty čekejte i na samotných obrázcích. Významy karet a stručné shrnutí je opravdu krátké, ale jasné a doplňující obrázek, který „řekne víc než další slova“. To mne na kartách zaujalo nejvíce.

 

Schopnost rozvíjet to, co se na kartě píše – pokaždé nějakým jiným detailem, snad v závislosti na otázce, kterou jsem si kladla. Ale měla jsem často pocit, že karta ukazuje na to, co potřebuji vidět. Téma přátelství – jednou jsem na kartě spatřila nejvíce úsvit, tedy nějaký začátek nebo něco vznikajícího nevidím, jindy nejvíce vystupovala symbolicky sojka v rohu obrázku a jindy byl důraz kladen přímo na osobu, která na kartě stojí. Stejně tak karta Pryč se smutkem, kde osoba leží v řece plné smutku a jen ona sama ví, jak smutek překonat – a na obzoru si můžete vybrat z několika symbolik. Přičemž tou správnou odpovědí může být i jen ten nehybný klid na kartě – nejde dělat nic, jen to protruchlit do morku kostí.

 

Jak vidíte, s kartami si můžete různě hrát. Obrázky jsou mimořádně detailní, připomínají nádherné háčkované obrázky, kde každá drobnost může mít velký význam.

 

 

Třeba taková naslouchací karta Příběhy:

 

Uč se od těch, kteří mají co říct.

 

Naskytla se vám příležitost k mimořádnému duševnímu povznesení. Naslouchejte, učte se a získávejte znalosti od těch, které byste si přáli následovat. Sbírejte informace a snažte se více prozkoumat svůj „příběh“. Zjistěte, jak nyní co nejlépe vykročit za svými sny. Lidové pohádky popisují, jak si hlavní hrdinové vždy poradí v každodenních situacích. Hluboko uvnitř příběhu je ukryto poučení pro vás. Může se jednat o příběh zázraků, duchovní odvahy nebi i o pohádku pro děti. Skutečně legendární postavy jako například Jana z Arku nebo Nelson Mandela se statečně vydávali do bitev, aby zdolávali překážky a vytrvali až k vítězství.

 

Mantra: Přijímám inspiraci, sílu a poznání od skutečných velikánů.

 

Pojďme se naučit si to TO VYLOŽIT: Vidíte, co nám to chce říct?

 

Vzít z takového poselství si můžete cokoliv, záleží na vaší otázce i momentálním duševním rozpoložení. Třeba to, že máte vedle sebe v tuto chvíli nějaký vzor, který vám ukazuje cestu, nepřehlédněte ho!

 

Nebo si prostě jen uvědomte, že aby život plynul a nesl nějaké ovoce, tak je třeba se vydávat do bitev a překážky zdolávat, nikoliv si jimi nechat limitovat cestu.

 

Napadá vás ještě něco?

 

Sto otázek, sto odpovědí – Mystická moudrost má pokaždé jinou podobu. Jiné odpovědi a nasměrování, které je v tu chvíli právě třeba. Věřte osudu, že to s vámi myslí dobře.

 

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2019, www.synergiepublishing.com







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička