Můj otec byl MIB: Ze šuplíčku „Země a její pochybnosti“


6. listopadu 2019, autor Renata Petrickova,



Máte podezření, že s tímto světem není všecko úplně v pořádku? Chcete naplno nahlédnout pod pokličku hrnce světa, ze kterého sem tam něco vybublá? Někdy se tyto vyvřeliny stávají pravdou, jindy se zametají pod koberec jako konspirační teorie.

 

Tak právě toho všeho nám nabízí tato megatlustá kniha plný hrnec. A je to skutečně silný vývar na více než 770 stranách.

 

 

Otázky, na které vám kniha odpoví…

 

Existuje dutá země? Nebo odtržená německá civilizace?

 

Co je vlastně na Marsu, a co na Měsíci? Je Měsíc umělým tělesem?

 

Co jsou ty tajné vesmírné programy a kdo jsou muži v černém?

 

To jsou třeba témata, která se mým zájmem táhnou již od dětství, vesmír a mimozemšťané, to je moje… Ale najdete tu snad úplně všechno, co se do šuplíčku „Země a její pochybnosti“ může vejít. Od reptiliánů až po tajemství vojenského průmyslu, rozhovory s lidmi stahujícími channeling informace, o ztracených civilizacích, královských rodech, cestování v čase, náboženské skupiny… jsou tu mimozemšťané, kteří to s námi myslí dobře, i špatně… no je tu naprosto všechno.

 

Jason Mason: Syn muže v černém

 

Jan van Helsing opět využil svůj talent pro zpracovávání podobných témat a přizval si ke spolupráci Jason Masona, který o sobě tvrdí, že jeho otec pracoval jako MIB, muž v černém. Muž, který je příbuzný i s AleisteremCrowleym – a do jakých temných sekt ten patřil, to se může historie jen dohadovat a pravdu nikdy nezjistí.

 

Dá se ale říci, že o všem, co je na těchto sedmiset stránkách psáno, se můžeme dohadovat. Něco potvrzují historické doklady, něco je pečlivě tajeno, něco je zcela neuvěřitelné, a o něčem lze říci, že se to pomalu líhne na svět. Kniha odkrývá skrytou tvář světa – skrytou, ale možná tu, která nejvíce hýbe reáliemi, politikou, vědeckým i lékařským výzkumem.

 

Zpracování: Velkolepé a encyklopedické

 

Bez váhání bych tuto knihu označila na nejrozsáhlejší, nejlépe informačně i obrázkově zpracovanou na toto téma. Dokonalý soubor tajných informací, konspiračních teorií, tajemství, skrytých a skrývaných informací – tím víc, že tu jde o těsnou spolupráci autora s mužem, který vychází z informací organizací „mužů v černém“, což zdaleka neobsahuje jen ty legendární pány s kufříkem v obleku za dveřmi lidí právě se vzpamatovávajících z únosů mimozemšťany.

 

Asi tak, jak se rozšíří pole působnosti těchto mužů (neuvěřitelné)… tak se vám rozšíří i povědomí o tom, co všechno je skryto pod všednodenním během světa (jsou toho mraky). A co nás ovlivňuje. Získáte tak opravdu to, co autor slibuje – zcela nový náhled na svět.

 

Jen jedním si nejsem jistá. Lepší, horší, klidnější nebo rozechvělejší strachem – to už je na každém. Autor se snažil, aby měl každou informaci podloženou z vícero nezávislých zdrojů, což knize dává více ten encyklopedický punc a lze ji chápat jako velmi, velmi široké pojednání o stavu dnešního světa. O historii, souvislostech v historii i se tu naznačují možné scénáře do budoucna.

 

Ohromující se množství faktů, citací, závěrů – nenajdete tu žádnou prázdnou vatu, o to víc je těch více než 700 stran informací a obrázků neskutečných a cenných. Obrázky jsou navíc vyzdrojovány na konci knihy ve více než 160 odkazech. Vstřebat to všechno, chvíli trvá.

 

 

 Pro zapáleného milovníka záhad, od mimozemšťanů po tajné vojenské operace, záhady druhé světové války nebo jen milovníka egyptských tajemství je to dokonalá kniha.

 

Uspokojí jeho oblíbené téma a zároveň přidá desítky dalších. Často i nečekaně souvisejících.

 

Informací tu je mnoho – není to kniha na dlouhé zimní večery, ale na několik let zimních večerů.

 

O autorech:

 

Jan van Helsing je pseudonym německého autora, který píše knihy o tajemných společenstvích, odhaluje skryté záhady světovlád a často spolupracuje s lidmi a entitami, které mu k těmto tajným informacím dávají přístup. U nás je nejznámější jeho kniha Kdo se bojí Smrti?

 

Jason Mason: na podzim roku 2015 kontaktoval Jana van Helsinga s informacemi, které měly být jen formou rozhovoru. Téma se ukázalo tak široké, že informace od Masonova otce, muže v černém, se staly námětem na celou knihu.

 

Vydalo nakladatelství Anch-Books, 2019, www.anch-books.eu

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička