Tarot magické přítomnosti


24. února 2020, autor Renata Petrickova,



Překvapivě ostrý, rázný, emoce poletující ve vzduchu. Takový je Tarot magické přítomnosti. Jak působí a pro jaké výklady se hodí nejvíce? Nabízí mnohdy až příliš hluboké emoce. Vezmete-li jeho poselství povrchně nebo podle klíčových slov či knížečky, dokáže odpovídat na otázky velmi rychle. Možná to je nejrychlejší tarot, jaký poznáte!

 

 

Ale ponoříte-li se do obrázků, zažijete tak hluboké emoce, které přecházejí až do tělesných pocitů, snad za to může styl obrázků, snad všudypřítomný chaos na kartách. Pokud potřebujete ze sebe dostat celou škálu pocitů, nebo tušíte, že na něco uvnitř sebe nemůžete přijít, je právě takový tarot tím nejlepším partnerem.

 

Role neviditelných spřízněných duší a bytostí

 

Kromě obecných významů a obrázků jsou zajímaví malí tvorové, kteří mají být inspirativními společníky a mají nás povzbuzovat, ukazovat na něco důležitého. Osobně jsem jim přišla na chuť ve chvíli, kdy jsem je pojala jako prst ukazující na nějakou důležitou situaci na kartě, na řešení, na něco, co je prostě „bingo“, byť by to bylo v tu chvíli i nepříjemné nebo negativní. V tu chvíli víte – tak tohle může být ono?

 

A můžete si výkladem dalších karet celou situaci zpřesnit.          

 

Též je zajímavé vyložit si karty a pak celou sérii interpretovat podle klasických obrázků a situací na kartách. A pak ještě jednou, ale pouze podle toho, nač ukazují tyto malé bytosti. Možná jsou našimi nadějemi, možná stíny… Najednou se zjeví zcela jiný obraz.)

 

A co vás tedy může potkat při pohledu na tuto malou bytost, která je vždy spojena s živlem karty?

 

  • Upozorní na kartě na detail, který je důležitý i pro vás?
  • Rozvinou intuitivní informaci, která náhle přijde?
  • Často ukazuje na to důležité (řešení) situace vyobrazené na kartě.
  •  

Knížečka je pečlivě zpracovaná

 

Kdo má rád pořádnou nálož informací, tomu bude tato žlutá kniha vyhovovat. Karty jsou rozebrány do největších podrobností, pocitových, všedních, kde sem tam může být něco, co zacinká na strunku důležitosti právě u vás. Podíváme se pro příklad na Dvojku čepelí (dvojku mečů).

 

Mám to teď hrotit?

 

Elegantně vyhlížející matka sedí u jídelního stolu se zavřenýma očima, jako odkaz k zavázaným očím ženy na Rider-Waitově kartě. Stejně tak má zkřížené ruce, drží je však před sebou. Toto překřížení vyjadřuje gesto popření vůči dopisům, které leží na talíři před ní a obsahují poslední upomínky. Na nich jsou položeny zkřížené nože jako symbol disharmonie nebo smůly a připomínka mečů na klasickém vyobrazení. Na stole leží převržená sklenice s rozlitým džusem, představující zmatek, v němž se žena nachází, a přibližuje se k ní velká moucha, zatímco druhá jí otravně létá nad hlavou. Za ní se hašteří její dvě dcery – mladší vyplazuje jazyk a starší podrážděně zvedá ruku k úderu. Prostorem poletuje červený skřítek, který si celou tu vřavu užívá, nebo možná i podněcuje. Přestože je místnost světlá a příjemná, vládne tu atmosféra chaosu, kde je všechno špatně.“

 

Je čas se na tuto situaci podívat… Situaci plnou fyzického i mentálního vyčerpání. Je na místě odpočinek, ale neměl by se však protáhnout v únik. Potřebujeme pauzu a přemýšlet o situacích z jiných úhlů pohledu. Řešení tu totiž v každém případě je, jen to buď nevidíme, nebo nechceme vidět tvrdí karta. Máme šanci zbavit se omezujících představ, získat informovanější pohled a v případě potřeby změnit názor. „Je čas prolomit netečnost, zatřást sebou a uvolnit mentální blok, který nám brání se pohnout kupředu. Změňme své ustálené vzorce a dívejme se do budoucnosti z jiné perspektivy.“

 

Informací a náhledů k přemýšlení tu je dost. Co se ale tomuto rychlému, pohyblivému a emocemi nabitého tarotu nedá upřít, jsou zajímavé a převelice trefné úhly pohledu a řešení, která jsou na pravém místě.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2019, www.synergiepublishing.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička