Základní tarot: Rider Waite tarot zůstává tím nejlepším


28. března 2020, autor Renata Petrickova,



Aneb proč sáhnout právě po tomto tarotu? Je to doslova tarotový slabikář. Kapesní Základní tarot je pak příjemnou volbou, dva v jednom – ideální kniha plná informací a malé kartičky, které se vejdou kamkoliv, i na nejmenší poličku a do šuplíčku.

 

Druhým výrazným plusem karetní sady Základní tarot jsou samotné karty. Sada Rider Waite tarotu, která k tomu všemu patří se k základu opravdu povedla. Dnešní moderní taroty povětšinou vychází právě z Rider Waite tarotu, který můžete sehnat ve verzi maličké, přesně do dlaně, nebo ve velikosti malého sešitku, což kartám dodá patřičný důraz. Vyložit si s nimi můžete úplně na všechno, naučit se základy a pochopit princip z i hlediska psychologie, astrologie a různých jiných souvislostí, díky kterým potom umíte s tarotem pracovat víc intuitivně.

 

 

Sám Rider Waite tarot vychází z psychologie a z množství různých stavů, rozpoložení, řešení i situací, před které jsme postaveni. Co dělat? Kde je zakopaný pes, kde začít? Jaké výhody bude mít následující období, nebo naopak, na co si dát pozor?

 

Na to všechno nejlépe odpoví vždy ten nejstručnější tarot ze všech. A to je právě tento.

 

Základní tarot: Od A do Z

 

Základní tarot v této podobě skrývá mnoho výhod:

 

  • Karty jsou obrazově jednoduché, symbolika na první pohled zřejmá
  • Poskládané v příběhu dávají důraz na drobnosti či barvy, což přináší další úhel pohledu a nové informace
  • Knížka představuje nejen souvislosti symbolické, ale i astrologické, numerologické, teoretické, ale i v praxi ve výkladu – máte tak možnost si udělat o každé kartě opravdu široký obrázek.

 

Začínáte-li s tarotem, je to ideální volba. Nic tu není zjednodušeno, ošizeno, je to karetní sada pochopitelná, snadná, leč plná informací a plně dostačujícího základu. Brzy sami zjistíte, že vše ostatní se od tohoto základu už jenom odráží a rozšiřuje.

 

A pokud vám tento tarot jen chybí ve sbírce, vezměte si ho – patří ke klasice a v kapesní formě je velice příjemný do ruky. Roztomilý a pořád stejně silný.

 

Kdoví, třeba i u vás zafunguje jeho nutkání stát se vaším nejoblíbenějším tarotem. Nebo na tyto příčky často mohutně aspirovat.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2019, www.synergiepublishing.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička