Colette Baron Reid: Orákulum duše zvířat


8. září 2020, autor Renata Petrickova,



Postůjte, poseďte a zahleďte se do nebe. A pak si vytáhněte jednu kartu s myšlenkou na životní situaci, kterou v sobě řešíte. Nejenže dostanete odpověď, která stojí za úvahu, ale také se na krátkou chvíli spojíte s vědomím vzájemné propojenosti všeho na celé Zemi. Jak si jen jeden živočišný druh může myslet, že je tolik rozdílný! O kolik silnější a krásnější je příroda oproti všemu, co člověk vytvoří.

 

 

Abych řekla pravdu, karty Orákula duše zvířat mi přesahují jen obyčejné informace o tom, jakou energii a poselství v šamanské moudrosti vytváří jednotlivá zvířata. Ačkoliv i to je bezesporu zajímavé a přináší nám to ty kýžené odpovědi na otázky, jež kartám klademe. Ale čím více karet procházíte, čím více otázek kartám dáte – těch vlastních, niterných – tím více pociťujete to spojení se zvířecí moudrostí. Co mají zvířata v sobě, máme v sobě i my. Ony vědí přesně to, co vědět mají. A naše člověčí vnímání přirozenosti života máme zakryté běžnými dny, starostmi a plytkostí života, do kterého jsme se narodili.

 

Nedá se nic dělat, běžné dny jsou třeba.

 

Ale právě proto mnohdy hledáme prosperitu, štěstí, vnitřní naplnění a směr, kterým se máme dát. A tehdy je dobré se zastavit, zahledět se do koruny stromu nebo do nebe a spojit se s tím, co tu bylo před námi a bude i po nás. A třeba sáhnout do těchto karet. Dostane se vám lekce symboliky, kdy se zahledíte do duše jednotlivých zvířat, do jejich silných stránek, které nyní mají co dát právě vám ve vaší otázce.

 

Autorka navíc velmi hezky rozepsala významy a samotná knížečka je čtením, které vás vezme na vlny různorodé moudrosti, která se houpe mezi novými otázkami, odpověďmi a starými traumaty, která překvapivě často se objevují v jednotlivých významech. Orákulum duše zvířat nám ukazuje, kde nejsme rovni sami k sobě. Kde se křivíme a ztrácíme se ve zmatku a chybných cestách, díky kterým jsme znovu dovedeni třeba právě k takovýmto kartám.

 

Ze své zkušenosti mohu říci, že čím déle jsem s kartami řešila své téma, tím jsem šla hlouběji. Tím byly otázky více na tělo a více do duše.  Tím více nových otázek jsem dostávala a viděla jsem i vývoj toho tématu. A jsou to opravdu někdy cestičky, které vidět nechcete.

 

Proto už chápu, že někteří raději své problémy neřeší. Ano, po odloupnutí první slupky se může uvnitř skrývat cokoliv.

 

Orákulum duše zvířat nabízí 68 karet, kde jen těžko najít tu nejhezčí, přesto jsem náhodně otevřela knihu.

 

Třeba to bude k užitku i vám:

 

Z karty Motýla.

 

„Transformace nemusí být tak traumatická nebo dramatická, jak se teď právě může zdát. Pamatujte, že změna je jedinou pravdivou konstantou; když se tomu budete bránit, vytvoříte v sobě napětí, protože odmítáte přijmout nevyhnutelné. V tomto okamžiku jste možná zapomněli na krásu a radost ze života, který se pohybuje v ročních obdobích, jak to diktuje příroda. Nyní jste konfrontováni s volbou. Můžete se potýkat se současnými podmínkami, odmítat odevzdat se a vidět jen nedostatek a ztrátu; nebo se můžete vzdát milosti, která vás volá, abyste umožnili životu ujmout se jeho kurzu a projít smutkem a zklamáním.  Odevzdání vás zjemní, pozve vás zpět do vděčnosti a začnete se na svět dívat se zvědavostí; toto jsou klíče k ladění nekonečného potenciálu, který nyní máte k dispozici. Duch motýla zná krásu a radost, kterou teprve objevujete. Pusťte se a věřte, že je tu i pro vás.“

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com, 2019

 

 

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička