Miluj svůj život 2021: Nástěnný kalendář Lucie Ernestové


12. října 2020, autor Renata Petrickova,



Jak si udělat každý den i celý měsíc hezčí? Neztratit i ve všedním dnu spojení se svou duší, s těmi hlubšími potřebami, které jednoduše nelze ignorovat? Kalendář Miluj svůj život je skvělou možností, protože nám přinese každý měsíc téma, někdy i celou sérii témat, se kterými se můžeme celý měsíc kamarádit. Posadit se s nimi u čaje, u ranní kávy nebo se jen tak chvíli zahledět z okna. Protože i když to jsou témata obecně známá, často na ně zapomínáme.

 

 

Ta promluva hluboko do duše nemusí být dlouhá. Vážně stačí jedna věta, část textu, na kterém spočine vaše oko čirou náhodou. A osloví. Pak to skutečně náhoda nebyla, ale vnější pomoc, která nám má uklidnit nitro a nalézt odpovědi na otázky, které nás mohou trápit.

 

Výběr z témat:

 

Co nás letos kalendář naučí, co nám připomene? Že nemáme poslouchat příběhy své mysli, ale raději naslouchat tomu, co se děje kolem nás.

 

Výborná příležitost vymotat se ze stresu a ničemných energii beroucích myšlenek a konstrukcí! Budeme se divit, ale v takovou chvíli kolem nás nejspíš poletuje řešení nebo jiná, lepší cesta, nebo i jen krásný zážitek, který díky umanutosti těchto myšlenek (příběhů své mysli) přehlédneme.

 

 

Jaká škoda!

 

Ponoříme se do vděčnosti a naučíme se ji (znovu) vychutnávat. Zaměříme se i na sílu rodiny a společenství lidí, kteří jsou s námi a mají nás rádi. Pochopíme, že částečně je naší součástí rodina pokrevní, ale svou roli, kterou rodina pokrevní nemůže nahradit, tvoří i rodina svobodná, okruh lidí a přátel. A možná si znovu uvědomíme, že zkušenosti našich přátel a rodiny jsou tu proto, abychom se z nich i my poučili a nedělali jejich chyby stále dokola.

 

A když se podívám třeba na červenec, tak si máme hrát. Odložit dospělé masky a být hraví… chvíli.

 

Alespoň chvíli…

 

Praktická stránka kalendáře:

 

Políčka pro jednotlivé zápisy jsou dostačující pro jednu dvě události, pro běžnou potřebu úplně stačí. Dlouhodobě mi vyhovuje měsíční proporce, protože jasně vidím a mám přehled o dnech před i po dnešku. Do týdenních bych už určitě nešla!

 

 

Barevný, krásný, barvy vždy ladí s ilustrací. Obrázky se Lucii Ernestové znovu podařily, je zárukou hravé, lehké, veselé a provzdušněné scény, která si zároveň zachovává hloubku, moudrost a svižný pohyb.

 

Mám je ráda. Lehké, krásné, hřejivé.

 

Zamilujte se krůček po krůčku do svého života.

 

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2020, www.synergiepublishing.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička