Adyashanti: Pád do milosti


19. listopadu 2021, autor Renata Petrickova,



Druhé vydání nádherné knihy, která by měla i se svým pampeliškovým semínkem být znamením lehkosti a dokonalosti, ležet na nočním stolku každého z nás. Nebo alespoň toho, kdo miluje čtení tak laskavé, až ho cítíte na těle. Libé pocity a uvolnění nejen mysli, ale i těla, jsou patrně tím, co autor zamýšlel. Až jsem po čase získala pocit, že to nebylo proto, abychom lépe vstřebali jeho moudrost, psané slovo, ale abychom v tomto lehkém stavu došli k moudrosti vlastní.

 

 

Cesta k vnitřnímu probuzení

 

Tak zní podtitul knihy a mne je velmi příjemné, že to vnitřní probuzení je vlastně o uvolnění, uklidnění – není to o akci nebo chvatu spěchu, který si spojujeme se slovíčkem probuzení. Naopak, ukolébána k životu. Ukolébána ke smyslu života, k radosti ze žití… a ano, po prožití a procítění těchto silných vnitřních emocí se dá říci, že s radostí vyskočíme a jdeme žít! Žít tak, jak žít skutečně máme!

 

„Narodit se jako člověk a vzít an sebe konkrétní podobu znamená přijmout určitou výzvu. Život není docela jednoduchý a ni pro ty, kdo jsou probuzení. Jak rád připomínám, i když přijde osvícení, i když v sobě uskutečníte přirozenou svobodu bytí, nezískáváte tím žádný patent na život. Neznamená to, že už nikdy nebudete prožívat nic těžkého. Právě naopak. Čím jsme probuzenější, tím nám život může nakládat víc a víc, protože tím vzrůstá naše schopnost přijímat a ztělesňovat duchovní podstatu. Život tedy může reagovat a také reaguje na náš růst tím, že od nás v mnoha směrech víc vyžaduje.“

 

Mnohé utrpení si způsobujeme sami…

 

Mnohé vysílení duše podporujeme různými způsoby, které se zdají být tak normální. Jsou normální součástí  života. Ale náš život, který žijeme, tak úplně normální není, fungují v něm zákonitosti, které někdy jako by se zdály stály přímo na tom, aby byl svět plný psychicky vysílených lidí. Pociťovala jsem hluboký rozdíl mezi tím, co vidím kolem sebe, a co cítím z knihy. Je tedy výzvou najít v textu způsob, jak v sobě něco urovnat, uhladit – a s tímto uhlazeným pak žít všední den. Jde to… jsou to pak sváteční chvíle.

 

Ať už budete Pád do milosti používat jako knihu terapeutickou pro urovnání duše… nebo knihu meditativní, nebo jen ze zvědavosti – přeji vám, ať v ní najdete to, co hledáte. Protože její široký duchovní záběr mi dává odvahu Vám tu odpověď, kterou hledáte, vážně slíbit.

 

Adyashanti (jehož  jméno znamená „prvotní mír“) vyzývá všechny, kdo hledají mír, aby si uvědomili, že to je možné. Učit se začal na výzvu své zenové učitelky, u které studoval čtrnáct let. Od té doby je průvodcem lidí do skutečné přirozenosti. Je autorem řady knih, které zatím v češtině nevyšly a které se zabývají nedualistickým učením. Narodil se v severní Kalifornii, žije se svou ženou Annie u sanfranciského zálivu, kde také učí, vede satsagy, víkendové semináře. www.adyashanti.org

 

Knihu vydalo nakladatelství Synergie, 2021, www.synergiepublishing.com, druhé vydání







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička