Colette Baron-Reid: Léčivá síla krystalů


15. června 2022, autor Renata Petrickova,



Soubor jednoduchých karet a knížečka plná informací se nás ptá, jestli jsme někdy přemýšleli nad tím, zda-li jsou krystaly  živé a mohou nám předat nějaké  poselství? Odpověď budete muset najít sami, ale Colette Baron-Reid se svým dílem notně otvírá dveře tomu naučit se kamenům a jejich symbolice naslouchat.

 

 

Okořenit si jí život…

 

Koření života: léčivé krystaly

 

Polodrahokamy a krystaly poutají zaslouženou pozornost. Jsou úchvatné, krásné a třpytivé. Jsou plné barevných optických iluzí a jsou bezesporu jedním z divů přírody. A kdo jim propadl úplně, začal určitě také hledat různou symboliku, která je obecně známá. Křišťál je o čistotě, růžením o lásce, citrín o hojnosti a financích, však to znáte.

 

Pak vítám u těchto karet i vás… protože se tu dozvíme o mnohých kamenech, o nichž jsem neměla ani tušení. Dovedu si ale představit krásnou kolekci kamenů, u kterých jsou i právě tyto psané informace.

 

Koření života – to mohou být krystaly. Jejich symbolika je stará jako lidstvo samo a vždy byla spojena s rituály, božstvím a posvátností. Stejně léčivě bychom k nim měli přistupovat i my. S laskavostí a nadhledem. S poctivostí.

 

Zasvěcené výklady vám slibují karty Léčivá síla krystalů.

 

A je to tak? ¨

 

Karty v praxi: hebké hlazení

 

Můj dojem se opírá o několik vlastních zkušeností s krystaly a přiznám se, mám je ráda, ale nejsem jejich fanatický zastánce. Mám respekt, jsou pro mne spíše  krásnými šperky a něčím, co ráda sevřu v ruce s údivem, jak něco takového vůbec mohlo vzniknout. Symboliku jsem pak brala spíše z hlediska předávaných informací, než že bych se vázala na konkrétní kameny. Výklady jsou přesné, jemné, ukázaly mi mnohdy otázky, které bylo vhodné si položit, než začnu hledat své vlastní odpovědi.
Ale zároveň mám pocit, že ten, kdo má ke kamenům bližší vztah, získá i z těchto karet těsnější informace.

 

 

Ale víte co? Tolik krásných kamenů existuje! Tolik!

 

„Berte to jako láskyplné poklepání od vesmíru na rameno, abyste se na danou věc podívali pozorněji – není to varování, ale pokyn k tomu, abyste měli rádi sami sebe…“ Tak to autorka píše k situaci, kdy si karty vyložíte opačně.
Tak vida, o to živější vykládání, když si můžete hrát ještě s obrácenými kartami!

 

Tak krásné hraní…. A hebké hlazení….

 

O autorech: Colette Baron-Reid a ilustrátorka Jena DellaGrottaglia spojily své síly a vytvořily karty, které doslova vyzařují jemnost, něhu a zároveň cíleně ukazují symboliku jednotlivých léčivých krystalů. Příjemné barvy, vjemy – a knížka, která někdy přináší i humorné odpovědi! Pojďme do toho!

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2021, www.synergiepublishing.com

 

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička