Pravicové versus levicové


17. června 2011, autor Eva,



Redaktor MF DNES Václav Dolejší sestavil k sedmdesátinám Václava Klause sbírku jeho 70 nejabsurdnějších výroků, které vtipně okomentoval. Dlouho jsem se tak nezasmála, jako při čtení těchto „úžasných“ myšlenek. Nejvíce mě pobavilo naprosto nelogické dělení věcí běžné spotřeby či jídel na levicové a pravicové. 
Takže levicové jsou např.: džínová bunda, salát, kuřecí řízek, voda bez bublinek, snowboard, batůžek.
A typičtí zástupci pravice jsou: čokoládový krém, anglický pudink, vepřový řízek, bublinková voda, lyže.
Domnívám se, že dle prezidentovy nevyvratitelné logiky pravicové určitě bude opakovat si anglická slovíčka, studovat statě předních ekonomů či sledovat zajímavou reportáž o historii protokolárních per. A oproti tomu levičácký úpadek je číst si básně Bukowského či Ferlinghettiho nebo koukat na filmy od Svěráka. A jako vrchol dekadence je sednout si na zahrádce na lavičku, nalít skleničku vína a jen tak čučet (dělám dost často).
V šíření nesmyslných dogmat můžeme zabrousit i do živočišné říše. Včela dělnice je ukázkový levičák, kdežto čmelák neboli brundibár, kterému je veškeré včelí pinožení ukradené, je pravičák jak vyšitý. A zcela jistě si už sami zařadíte, kam patří lev, tygr či gepard a kam taková hyena, vlk či „blbej“ pštros. Anebo taková kukačka. No jo vlastně, kam patří kukačka? Že by Věci veřejné?






Zařazeno v kategorii Postřehy



Počet komentářů na “Pravicové versus levicové” - 3


    Agin   (17.6.2011 (20.04))

    Já bych řekla, že kukačka patří mezi informátory...kolikrát kukne, tolikrát ještě posedíme na té lavičce(já teda na houpačce)s Modrým Portugalem ..... '-)


    Eva   (18.6.2011 (20.43))

    já jsem měla spíše na mysli dominantní vlastnost kukačky, a to klást vejce do cizích hnízd a pak když se vylíhne, vyhází ostatní mláďata a nechá se od těch nebožáků, co přišli o potomky, ještě krmit... kdopak asi je kukaččí mládě?


    Agin   (19.6.2011 (15.42))

    Kdo to ví, odpoví, odpoví mi na otázku....



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička