Princip EU


25. října 2011, autor Eva,



„Jak je toto možné?“ huláká major Borovička ve filmu Tankový prapor, kterého tak skvěle ztvárnil Roman Skamene. Ohledně sanace řeckého dluhu, mě napadá zcela stejná otázka, jako onoho ďábelského primitiva.
Dočetla jsem se v MF DNES, že ministři financí EU navrhují, že by se Řecku odpustil dluh ve výši 60 %. Jak je možné, že o hospodaření soukromých subjektů může rozhodovat politická reprezentace? Jak je vůbec možné, že někoho napadne, že by se 60 % dluhů prostě bankám nezaplatilo, ať se třeba stavějí na hlavu.
A jakým způsobem chtějí banky ožebračit? Z každého dluhu odečíst 60%? Vzhledem k tomu, že vypůjčené sumy jsou značně rozdílné, tak by někteří věřitelé přišli o astronomické částky, které by je dočista zruinovaly.
Anebo se sejde Sarkozy s Merkelovou a zahrajou si Vařila myšička kašičku na zeleném rendlíčku, tomu dala, tomu víc, tomu málo, tomu nic? Francouzským bankám dáme, německým ještě víc a švýcarským vůbec nic. Švýcaři nemají euro a ani nejsou v unii, tak ať si trhnou nohou. Navíc stejně syslí peníze českých uhelných baronů, německých válečných zločinců a povražděných diktátorů z Blízkého východu, takže si to vlastně zaslouží.
Je úplně jedno, podle jakého klíče by se peníze krátily, v konečném důsledku by to mohlo vést ke krachu mnoha bankovních institutů a likvidaci soukromých investorů. A byl by to tak brutální zákrok, který by se de facto vyrovnal znárodnění. 
Ostatně dotační zemědělská politika EU má pěkně našlápnuto ke kolektivnímu hospodaření. Což jen dokládá, že celá Evropská unie je založena na principu nadnárodního socialismu.
 






Zařazeno v kategorii Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička