Hook 31-01-12


31. ledna 2012, autor skraloup13,



My od Hooka nejenom že jsme vtipní a hezcí, ale umíme i spoustu věcí, které normální smrtelník nedokáže. Kupříkladu zvládáme balet. Ano, balet. Tanec, kterej méně nadaní cvičí celý život, aniž by se dobrali ke koukatelnému výsledku, my umíme tak nějak samosebou.
Abych řek pravdu, ani jsme nevěděli, že je nám tato dovednost vlastní, ale nedávno jeden z nás přinesl Základní slovníček baletních pojmů a bylo vymalováno. Dám vám pár příkladů:
Tak třeba když přijdeme k Hookovi, děláme naprosto automaticky Plié, tj. pokrčení nohou. Ono si ani jinak sednout nejde.
Když jsme přesezeni a brněj nás nohy, využíváme Tendu, což je opětovné natažení nohou. Dost to pomáhá.
Čemu se snažíme vyhnout je Battement, rychlé pokrčení či natažení nohy, protože u toho většinou sundáme obsluhu i s natočenejma pivama.
Pokud někdy dojde k názorové rozepři, osvědčil se nám Grand battement (neplést s obyčejným Battementem), což je energické vyhození nohy do vzduchu – přeloženo do češtiny jedná se o nakopnutí do prdele.
Při odchodu z Hooka pak děláme Piruetu, což je otočka, pomocí které se vracíme pro zapomenutou mikinu.
Někdy, když nám to večer sedlo víc než jindy, prokládáme cestu k domovu figurou Attitude, což je arabeska s pokrčenou zanoženou nohou. Je to figura vratká, málokdo z nás ji dá, aniž by sebou flák.
Mno, tak vidíte. Harapes by se moh učit.
Venku mrzne a málem mi nechytlo auto. To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 31-01-12” - 1


    Eva   (31.1.2012 (12.25))

    Teď jsem fakt lehla smíchy. Grand battement nemá chybu. Taky si to budu muset nastudovat, ten balet.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička