Hook 15-03-12


15. března 2012, autor skraloup13,



My od Hooka jsme včera probírali, jestli díky vědeckotechnické revoluci nevymizí některé lidské vlastnosti. Vemte si třeba pozorovací schopnost. Dřív, co člověk kolem sebe nezkouk, tak o tom nevěděl. Teď, když si můžem všechno vygůglit, nemusíme vlastně pozorovat ničeho, neb všechno, co šlo vypozorovat, lítá na netu.
My se téhle degenaraci vzpíráme, bojujeme proti ní a třeba co se týče tohoto, tak naše pozorovací schopnosti a dovednost v následné dedukci jsou ohromující.
Včera jsme si to vyzkoušeli. Do Hooka dorazila náplava (figura, co tam normálně nechodí) a jeden z nás, ten nejbystřejší, na něm svou pozorovací schopnost vyzkoušel.
Pořádně jsem si dotyčného prohlédl, požádal jsem ho, aby mi ukázal obsah kapes, podrážky bot, protřepal jsem kapesník, co měl za opaskem, vyzval jsem ho, aby zakašlal, otevřel ústa a udělal á, a nakonec jsem si přičichl k jeho podbederní oblasti.
Náplava mě pobaveně pozorovala, ale když jsem spustil, ztuhnul mu xicht. „Takže“, řekl jsem, „zjistil jsem toto. Pocházíte z nuzných poměrů, přechodně jste si finančně polepšil, ale opět se vracíte do sraček. Utekla vám žena, pak se vrátila a vyhodila vás z bytu. Teď jste na ubytovně se zedníky z Malty. Jste hloupý člověk, protože vám za nějakou službu zaplatili maltskými lirami, které jsou vám k ničemu. Malta jede v euru. Jste drobný zloděj, jelikož kapesník, který má monogram a je plný pro vás netypických světlých holubů, jste musel někde seknout. Máte opilého zubaře, nedávno jste opakovaně šlápl do hovna a někdy v minulém týdnu jste prodělal průjmové onemocnění, které ještě není úplně doléčeno.“
Mno, abychom zas nepsali nějaké slohy, náplava od Hooka vystřelila jak namydlenej blesk a řek bych, že se tu už nikdy neukáže. Prostě, to co umíme, umíme pořádně – nic víc v tom není.
Možná dnes v Praze chcát nebude, ale určo bude chcát jinde.
To je vše.






Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 15-03-12” - 1


    Eva   (15.3.2012 (11.29))

    kapesník světlých holubů nemá chybu...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička