Esther a Jerry Hicks: Sára, Kniha první


8. dubna 2012, autor Renata Petrickova,



Esther a Jerry Hicks: Sára, Kniha první
Autorská dvojice Hicksových je světoznámými tvůrci bestsellerů a jejich knihy mění pohled na svět milionům čtenářů. Napsat „pohádku“ pro děti byl zdánlivě nesplnitelný úkol. Co s tímto tématem tito dva autoři udělali, je neskutečné. Pohladí duši nejen dětem, ale i dospělým.
A mohou udělat neocenitelnou službu v bouřlivých dobách dospívání našich dětí. Sáře je totiž 10 let, stojí na prahu puberty. Ač se to v knize nikde nezmiňuje, uvědomuji si, že Sářin černý pohled na svět je způsobem i začátkem dospívání.  Sára je nešťastná, touží se schovat před světem, chce být poustevnicí. Nelíbí se jí žití, jaké má. Svět plný nespravedlivosti a bolesti. A jednoho dne potká nadpozemsky krásnou a moudrou sovu a vzniká PŘÁTELSTVÍ DVOU BLÍZKÝCH DUŠÍ, jak zní také podtitul knihy. Není to příběh dvou tvorů, zvířete a člověka, ale opravdu dvou bytostí na duchovní rovině – dvou duší.
Sára: Kniha první totiž pochází z pera světoznámých autorů – Esther a Jerryho Hickensových, kteří jsou autory více než 700 knih, CD, DVD, videí a třeba i inspiračních karet. Jejich knihy jsou bestsellery a vyjadřují v nich myšlenky, že drtivá většina našeho štěstí leží v našich rukou. Učí nás objevovat naši vnitřní opravdovou pohodu a napsat něco v podobném duchu i pro děti je hodno díla Antoine de Saint-Exupéryho a jeho Malého prince.
Zde navíc třetí rozměr knize dávají úžasné ilustrace Petra Vyorala, ve kterých doslova ožívá nadpozemská krása samotného Šalamouna, živost Sáry a sváteční chlad sněhových vloček, protože mnohé scény se odehrávají v zimním mrazivém období. Vše je čisté, chladné, bílé… a možná proto je jednou z nejpůsobivějších scén i smrt Šalamounova, kdy jeho krev barví bělostný sníh… Nejdojímavější okamžik celého příběhu však je ve své tragičnosti schůdkem, který nás katapultuje o úroveň výš. V myšlení, v cítění. Sára a Šalamoun přecházejí na jinou formu komunikace a nabízí se otázka, zda-li tuto komunikaci nepoužívali již dříve – telepatie? Fyzické podoby jsou tak pomíjívé… I Sára se touto událostí přemisťuje jinam a začíná se sžívat se svou vlastní novou rolí. Již si je vědoma své vlastní rostoucí moudrosti.
Kniha duchovního růstu pro děti – pro děti, které ještě nezapomněly. Možná bych jako dítě dala cokoliv za knihu tohoto typu. Ne možná – URČITĚ. Mnohé trápení bych si tak ušetřila…
Stránky autorů: www.abraham-hicks.com
A rozloučíme se Šalamounounovými slovy, která charakterizují hlavní myšlenku jeho lekcí pro Sáru…
„Dobře se u toho bav, Sáro. Když vzdoruješ tomu, abys říkala ne,stále vzdoruješ. Jde o to, mluvit víc a víc o tom co chceš. Čím víc se ti to bude dařit, tím víc se všechno bude zlepšovat. Uvidíš….“
Vydalo nakladatelství Synergie, 2012, www.synergiepublishing.com
 






Zařazeno v kategorii Knihy, recenze



Počet komentářů na “Esther a Jerry Hicks: Sára, Kniha první” - 2


    Eva   (8.4.2012 (13.42))

    Renato, díky za super recenzi, vítám Tě na Sůvičce. O knížku se začnu zajímat, když je jedna z hlavních postav sůvička. Pasáž Zde navíc...je moc dobře napsaná. Emotivně, v každém případě zaujme.


    Renata Petrickova   (8.4.2012 (16.32))

    Děkuji za přivítání :-) Ano ano... ovšem Sova Šalamoun je zcela jiná dimenze slova SOVA.... je to opravdu nadpozemské stvoření...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička