Hook 23-04-12


23. dubna 2012, autor skraloup13,



Resort životního prostředí šetří, takže národní parky opustí třetina zaměstnanců. O tomhle my od Hooka víme už dávno. Divné nám ale je, že se sice řekne á, ale nikdo se již nezaobírá písmenem bé.
Mimo zaměstnanců totiž parky opustí asi polovina zvěře. Mluvčí skupiny bezobratlých prohlásil, že se stahují do měst, jelikož je tam větší šance dostat něco shnilého. Jeleni sika mají od Okamuri přislíbeny letenky do Fukušimi v množství větším než malém a ptáci včetně přelétavých pravili, že sami v nějaké díře bez peněz nebudou. Akorát mravenci zůstávají, neb jim Ferda slíbil, že schrastí nějaké dotace z EU. EU má totiž vyčleněny finance na záchranu křehkých ekosystémů. Naposled takhle postavili na nohy Řecko, i když ne na dlouho, neb Řecko je umíněné a místo aby postálo, když už bylo zvednuto, stále si umíněně sedá.
Teploty nás prý tento týden vysvlečou. No, já nevím. Mne naposled vysvlíkla nějaká Valérie. Chvíli koulela vočima a pak zhasla, jelikož prý sice má ráda veselohry, ale umřít smíchy že se jí nechce. Moc jsem to nepochopil, ale urazilo mne to. Pak se vysvlíkla vona a já na čtrnáct dní ztratil řeč. Z leknutí. Máme s Valerií hodně společného a stejně jako ona se raději směju, než bojím. No, nakonec jsme se rozešli.
Venku je vybráno. Obloha modrá jak mé oči, absence mraků, mírný vánek se prohání pěšinkou, kterou jsem si ráno učesal a jeden má pocit takového smíření se se světem. To zasejc bude šok, až odpo začne chcát.
To je vše.






Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 23-04-12” - 3


    Eva   (23.4.2012 (10.44))

    Tvé povídání o zvířátkách nemá chybu. Nejlíp na tom asi budou jeleni.


    Radka V.   (26.4.2012 (9.31))

    Doufám, že už jsi v kontaktu s nakladatelství, protože to je na knížku....moc se mi libí jak píšeš...


    skraloup13   (26.4.2012 (14.35))

    já sice děkuji a jsem rád, ale nemyslím, že by si někdo takovouhle knížku koupil :-)



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička