Hook 24-04-12


24. dubna 2012, autor skraloup13,



Možná se vám zdá, že my od Hooka si bereme do huby Tomia Okamuru ve frekvenci větší než malé, ale von je to tak milej pitomec, že se to prostě nedá. Nedávno, když dával dohromady mast na Alzheimera, našel jako vedlejší produkt lék na nezaměstnanost. Tím lékem by mělo být znovuzavedení nádenické práce. My jsme se tomu nejdřív smáli, ale pak nám došlo, že je to vlastně geniální. Ono se totiž vše motá v kruhu. Ti, kdo četli Spolčení hlupců o tom vědí své. Po letech radostného žití pod vedením našeho osvíceného taťky, jenž ověnčen univerzitními tituly nás s pomocí neviditelné, ale pádné ruky trhu dovedl do naprosté prdele, se vracíme do doby Marie Terezie a můžeme jen doufat, že někde za rohem nečeká Caligula.
Včera jsme to u Hooka probírali zevrubně a došli jsme k tomu, že jiná cesta není. Vono když po dvaceti letech smíchu, svobody a harmonického žití, kdy třeba můžete na Seychely dvakrát do měsíce aniž musíte žádat o devizový příslib, zjistíte, že jste v totálních sračkách, tak znejistíte. A vracíte se ke kořenům. Nádenická práce, robota, desátky a takový ty věci.
Mimochodem, víte jaké je synonymum pro sousloví „zkurvenej zmrd“? Ekonom. Jsou nalezlí všude, tvářej se, jak kdyby žrali Šalamounovo hovno od rána do večera a díky jejich erudovanosti jsme v píči. Omlouvám se, že dnes píšem až možná příliš naturalisticky, ale mám kocovinu jak kráva a nějak mě všechno kolem sere.
Jo, taťka zas píše slohový práce z vejletu do Maroka. Nechci se mu nějak posmívat, chápu, že ne každej dokáže složit souvětí tak, aby se z toho čtenář nezeblil, ale tyhle jeho školácký úvahy mě dostávaj. Nechci bejt špatnej prorok, ale jednou mu ta jeho kamarádka, ta bájná neviditelná ruka trhu dá hrstí. Za ty slohy.
Venku chčije. Možná to nevnímáte, ale chčije. A nepřestane.
To je vše.






Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 24-04-12” - 1


    Eva   (24.4.2012 (14.32))

    pravdu máš Hooku, sametová revoluce požírá svý děti, sama si taky zrovna nevýskám... Okamuru si ber do huby třeba i víc, je to fakt komická figurka... taťka alias náš pantáta má dokonce tu drzost, že tu svoji pseudofilosofii vydává knižně...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička