Hook 01-05-12


1. května 2012, autor skraloup13,



Tak máme První máj. Normálně bychom my od Hooka nic nepsali, protože je svátek, ale jelikož jsem ve worku, tak to porušíme.

První máj, lásky čas, kterej je předurčenej k výměně genetickejch informací. Sluníčko svítí, chcát bude až pozdějc, lidi se s úsměvem vyhejbaj sobě i hovnům na chodníku a kdesi v dálce zavání borovej háj. Idylka nevídaná.

Trošku se cejtím jak Kája Mařík. Zout si boty a naboso se proběhnout sváteční Prahou. Ufff, radši na to nemyslet.

Ale víte co, ono to člověka občas popadne, že chce udělat něco bláznivého, něco, co se vymyká konvencím a zažitým pravidlům. Třeba nepřijít k Hookovi v šest, ale až v sedm, dát si místo Gambriiiinusu Holbu (kterou u Hooka netočej – o to to je bláznivější), před odchodem vyrovnat účet a… – je toho fakt halda, co by šlo provést a lidi by koukali a říkali si, ten je fakt mimo, ten je na cestě a jde a nekouká napravo ani nalevo a nikdo netuší, kde se zastaví a vy se jen tak v duchu usmíváte a pak třeba když jdete na hajzl sebou fláknete a lidi čuměj a říkaj si helejse, tenhle je fakt svůj a nevohlíží se na nic.

Tomu říkám se odvázat, bourat zažitý stereotypy, ukázat všem maloměšťákům, že si jde život užít a mít z něj radost a přitom zůstat v poho a nad věcí.

Vo tomhle by měl bejt První máj. Vo radosti ze života, vo tom, že furt nemusíme bojovat se vším, co je v dosahu, ale že člověk by měl v klidu lejt a dokázat se radovat z maličkostí – třeba už jen z toho, že dá dvě rychlý žíznivý na ex a ani nekrkne. Mimochodem, k čemu vám je norkovej kožich, když ho máte furt v čistírně, jelikož se vám po deseti pivech začne zvedat kufr?

Člověk by si měl vybrat pár věcí a ty dělat pořádně. A nesrat se do ničeho, co je nad jeho síly.

Mno, trošku poučnej esej, koukám. Ale to neva. Je První máj. Až vás to odpo zechčije, nelajte. K tomuhle dni to patří.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 01-05-12” - 1


    Eva   (2.5.2012 (11.31))

    nedávej si Holbu, dej si radši Guinesse a k tomu koblihu, protože to určitě u Hooka nemaj



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička