Hook 16-05-12


16. května 2012, autor skraloup13,



Doktor Rath má smolíka. Dostane na návštěvě krabici, kam místo Pražskýho výběru nějakej recesista nacpal prachy a hned si všichni myslej, že jde o kdovíco.

Jeden z nás vod Hooka kdysi kupoval od akreditovaného pouličního prodejce videokameru. Byla v akci, za dva litry. Prodejce tvrdil, že se zbavuje skladovejch zásob, jelikož se vrací do Besarábie. Když pak kámoš doma krabici rozbalil, našel v ní narozdíl od pana doktora hovno. Téměř doslova. Byly tam prostě nějaký divný, seschlý věci a na dně pozvánka na předváděcí akci firmy Zepter.

Tohlecto jsou děsně vošemetný záležitosti a musí se s tím vopatrně. Nic není černý nebo bílý. Máme i odstíny šedi. Ovšem to, že je pan doktor v prdeli, je jasný a vybarvený jak kraslice.

Máme před Hookem novou reklamu. Je fakt hezká, viditelná z dálky a náš útulek zaběhlejch zvedla vo level vejš. Doopravdy. Žádná ironie.

Majitel Hooka je nadšenej a jak byl včera v euforii tak přemejšlel, že by udělal týdenní akci „Každý druhý host  – konzumace zdarma“. Docela dalo práci mu to vymluvit, jelikož tohle není věc, která hospodu posune dopředu, ale polibek smrti.

Já znal jednu knajpu, kde tohle zavedli. Mělo to trvat měsíc, ale vydrželo jim to jedno odpoledne. Jak se jim tam valily davy lidí, tak si personál s obtížema udržoval přehled, kdo je první a kdo je druhej. Byl v tom zmatek nevídanej, všichni měli žízeň jak kráva, pípy jely naplno a ještě musela spojka běhat do prázdného konkurenčního podniku, co byl přes ulici.

Zamázli to v okamžiku, kdy se do výčepu nacpalo patnáct maníků v oranžovejch vestách, každej tvrdil, že je druhej, jelikož ti první maj zpoždění, objednali si patnáct kachen bez přílohy, několik lahví Jamesona a tři kartóny Marlboro classics.

To odpoledne skončilo v hluboký ztrátě a tamnější nájemce si musel vzít půjčku od Home Credit, aby podnik udržel nad vodou. Co vím, opozdil se s poslední, osmisetkorunovou splátkou a přišel o byt a chalupu v Českým ráji.

Venku je tak nějak oparově. Divně. Snad, až začne chcát, se to trochu vybere.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 16-05-12” - 1


    Eva   (16.5.2012 (14.07))

    my Středočeši oslavujeme konec Protektorathu, už bylo načase... jeden majitel hospody zase zkoušel, ať za jídlo každý zaplatí kolik chce, podle toho jak mu chutnalo... taky zkrachoval, asi mu tam chodili lidi, kterým hned tak něco nechutná:-))))



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička