Hook 17-05-12


17. května 2012, autor skraloup13,



Pan doktor Rath bojuje jako lev, jak jsme si my od Hooka všimli. Je hluboce přesvědčen o tom, že se to celé vysvětlí, i kdyby to vysvětlení znělo sebeabsurdněji. Život ale absurdní je, ze své samé podstaty a vyvádí nám kousky nečekaný a potměšilý.

V každým případě si myslíme, že mu tahle kauza dost pomůže. Bude mít vlastní CD (už má myslím jednu nebo dvě písně), několik sbírek vtipů, povídek a tak. Jeden ambiciózní nakladatel avizoval, že v nejbližších dnech vrhne na trh dva tituly – „Rozesmáté ráno s Rathem“ a „Hejtman vypravuje“. První je sbírka opravdu povedených anekdot, které vás nakopnou až budete slzet a druhá je soubor bajek, kde na chování nic netušících zvířat pan doktor populární formou objasňuje, jak funguje tenhle vymazlenej svět.

Včera jsme četli, my od Hooka, že nějaký pan Paulus národu radí, jak upravit králíka. No, my si myslíme, že upravovat králíka je píčovina, protože králík je hezkej takovej, jakej je a nějakej novej outfit nepotřebuje. Upravujou se psi, to jo. Králíky bych ale vynechal.

Kousek od firmy, kde dělám, je podnik, kterej má na ceduli „Úprava psů“. Jeden známej, kterej má lehce vyhulenej mozek a životem se tudíž prodírá bez ztráty desítky, tam jednou se svým psem byl. Má vlčáka, velkýho asi jako jelen sika. Doved ho tam a povídá, že by ho potřeboval upravit. Paní se ptala jak a on povídal, že na výšku. Že když sedí na gauči, tak přes něj nevidí na telku.

Bylo tam tenkrát dost řevu. Vlčák zůstal jak byl a televize je místo na koberci na stolečku. Spokojený jsou všichni.

Venku svítí sluníčko. Omluvně na mne pomrkává, protože i když se snaží, tak tomu, že bude chcát, zabránit nedokáže. Já se na něj nezlobím. Jsem totiž vyrovnanej jak Gándhí. Ostatně, my od Hooka jsme vyrovnaní všichni. Asi za to může ta nadmořská výška.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 17-05-12” - 1


    Eva   (17.5.2012 (21.27))

    od pana Ratha ještě uslyšíme plno výroků hodných "tesat", jen, co ho nechají mluvit...a to si ten vlčák neumí lehnout? ... můj známý Jindra, který vystudoval hotelovku, dělal svýho času v restauraci jako Roman Paulus... jednou jsem při překladu nevěděla, co je "kaldoun", tak jsem mu volala, Jindra to taky nevěděl, ale zeptal se pana Pauluse, tak to vím od slavnýho kuchaře...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička