Robinson Crusoe


17. května 2012, autor Eva,



Každý kluk či holka by měli znát knížky jako je Robinson Crusoe od Daniela Defoe, Ostrov pokladů od Roberta Louise Stevensona a Tři mušketýři od Alexandra Dumase. To je prostě klasika, kterou nepřekonají žádní upíři Edwardi, hobiti či terminátoři. I když nic proti nim.  Tyto tři „kousky“ jsem jako dítě četla několikrát a přivedly mě de facto do světa knih.
A že ten váš kluk toho moc nenačte a radši čumí do písíčka a hraje hry? Tak mu kupte Robinsona Crusoe na MP3. Když bylo mému synovi cca 10 let, vyšťourala jsem v jednom antikvariátu tři audiokazety s Vinnetouem. Příběhy rudých bratrů vyprávělo více herců a byly úžasné. Od té doby syn večer nic jiného neposlouchal a kazety si od něho nahráli všichni kamarádi. A začal číst knihy, objevil nejen hrdiny z knížek Karla Maye, ale nakonec i toho Robinsona a další.
Třeba u vás takto zafunguje audiokniha Robinson Crusoe. Knihu Daniela Defoe převyprávěla a upravila Jana Eislerová tak, aby byla srozumitelná i prvňáčkům, kteří se teprve učí číst. Proto je ideální už pro děti od sedmi let. Dobrodružství nejslavnějšího trosečníka vypráví příjemným sametovým hlasem Vladimír Brabec. A pan Brabec umí, o tom žádná. Ostatně nadaboval takové borce jako je Jack Lemmon a Sean Connery.
Tak ať se vašim koťátkům u napínavých příběhů na opuštěném ostrově dobře usíná. 
 
 
 






Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Ostatní literatura, Postřehy



Počet komentářů na “Robinson Crusoe” - 1


    Radka V.   (18.5.2012 (18.27))

    Robinson je moje srdeční záležitost a musím se přiznat, že v mých dětských letech jsem uměla začátek knížky nazpaměť. Vnučku lákám na knížky přes komiksy. Vyhází jich mnoho, přečte je rychle a poté zjistí, že by bylo dobré si přečíst celou knížku.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička