Hook 18-05-12


18. května 2012, autor skraloup13,



My od Hooka už toho máme dost. Nejdřív nás zklame pan doktor Rath, ze kterýho se vyklubal normální kradač a teď se ještě navíc dozvíme, že Jakub Vágner, kterýho jsme obdivovali moc, je podvodník a lump.

Pro ty co nevěděj – Jakub je známej rybář, kterej jezdí po světě a nahazuje udičky. Je v tom velice zdatnej, nebo se aspoň tak tváří.

A teď se dozvíme, že za něj chytali jiní a von jen tak postával na břehu. Vyšlo totiž najevo, že Jakub má z ryb fobii, bojí se vody a celkově je takovej k ničemu. Jedinej důvod, proč se stal tváří Ryb je ten, že mu nejsou vidět plomby.

Já ale jinak normální rybáře miluju. Jednak chytaj kapry, po kterejch bych se utlouk a pak maj taky oduševnělou mluvu. Jednou jsem poslouchal dva, jak vedou řeč:

„Franto, půjdem dneska na kapři?“

„Až nakrmím králíci.“

„Tak jak zatím nachytám nějaký brouci.“

I z tohoto minidialogu je vidět, že i když jsou ve stresu, mluvěj spisovně, maj skvělou větnou skladbu a nedělaj chyby ve shodě přísudku s podmětem. Jinak ale – ten Vágner mě nasral.

Včera jsme četli, že Světový média jsou vyděšený z toho, jak je jakási paní Herzigová vyhublá.

My od Hooka tohle sledujeme delší dobu. Já osobně jsem ještě nepoznal nikoho zbabělejšího, než jsou Světový média. Stačí jen lusknout prstama a Světový média jsou zesraný strachy.

Někdy si říkám, že kdyby mě Světový média potkali, jak jdu o půlnoci z Hooka domů, ve tváři zamyšlený výraz Freddyho Kruegera, tak to s nima flákne. Akorát nevím, jestli by to lidstvo ustálo, bejt bez Světovejch médií. To je skoro jako bejt bez Hooka. Ufff, děsná myšlenka.

Jeden spisovatel povídal, že dějiny jsou zajímavý a že je zvědavej, jak to dopadne.

No, jak to dopadne mu můžu prozradit. Myslím, že to nějaké zvláštní tajemství není.

Všechno se to vymlátí a zbude akorát Red Hook a železný zásoby Gambriiiinusu. A až ty železný zásoby vypijem, tak zhasnem a odejdem i my.

Víkend střídavě prochčije, což je myslím správné. Země potřebuje vláhu. Užijte si víkendu a v pondělí se potkáme.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 18-05-12” - 3


    Eva   (18.5.2012 (20.27))

    Odkud tak perfektně znáš hradecký dialekt? Na kapři, candáti a boleni se chodí jen v Hradci...vezmeš s sebou další kluci rybáři, nasbíráš chrostíci a jdeš k ňákýmu písákoj ...jako návnadu můžes nachytat malý vokouni


    skraloup13   (22.5.2012 (12.18))

    jsem z hor Orlických... tam takhle mluvíme všichni... každý se nám směje, takže jsme v kolektivu oblíbeni...


    Renata Petrickova   (27.5.2012 (14.19))

    a já vodkud mi je tenhle styl známej. Ono z domova! :-) O tom Vágnerovi jsem to nečetla. A ani nechci, chci si uchovat iluze o klukovi, co si našel cíl a šel za ním - jakkoliv - a dosáhl ho. Jen v tý reklamě na hypotéku mě štve, to si myslím nemusí mít zapotřebí.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička