Hook 29-05-12


29. května 2012, autor skraloup13,



My od Hooka jsme si včeral říkali, že bychom mohli letos na dovolenou. My sice jezdíme na odvolenou každej rok, to jako bacha, ale uvažovali jsme, že bychom mohli někam dál, než na zahrádku před Hookem.

Mysleli jsme si na San Marino. Je tam prej hezky, skoro tam nechčije a jezděj tam i naši poslanci, takže by to mělo být v poho. Akorát že my se tam chceme jet rekreovat, kdežto naši poslanci tam jezděj sbírat zkušenosti, neb jim to platíme my, co nekradem.

Zrovna teď tam razí jedna vyspídovaná parta, aby se dozvěděla novinky o tom, jak fungují daňové ráje a oběh peněz. V San Marinu jim o tomto má přednášet ministr numismatiky a filatelie. Kurva. Někdy si říkám, že kdybych se hůř učil a byl větší svině, moh jsem bejt poslanec, moh jsem sjezdit celou zeměkouli a zmermomocňovat asistentky.

No nic. Pak jsme si na jednom telefonu, jenž je chytřejší než byste do něj řekli vygůglili, kde to San Marino je, zjistili jsme, že je mnohem dál než Šeberák, takže na něj serem, protože takovou dálku bysme neušli. Navíc tam ani nejezdí městská – narozdíl od Šeberáku, ke kterýmu se dostanete z Kačerova stočtrnáctkou.

David Beckham byl jako první muž na obálce feministického fanzinu Elle. My od Hooka sice víme, že David je za prachy ochotnej udělat cokoliv, ale tohle? Navíc se šušká, že má v létě nafotit fotopříběh do měsíčníku pro kutily „Udělej se sám“, ale tomu už nevěříme. To bude určo kec.

S těmahle věcma je potíž, protože kolikrát vyzněj úplně jinak, než byly zamýšlený. Jako ta akce v jedné nejmenované vesnici. Skoro každá rodina tam chovala krůty. Některá na hlídání, ale většina na maso. Dozvěděl se to jakejsi pomatenej redaktor ze Zahrádkáře, zajel tam a udělal společný foto, který pak bylo na titulní straně. Chlapi tam stáli v půlkruhu, každej měl pod paží krůtu a pod tím byl titulek „Jestli maj někde pořádný ptáky, tak v Lojovčicích!“

Bylo tam pak rozvodů víc, než je celostátní průměr.

Když už jsme u toho, král tohohle nechtěnýho humoru je Přemek Podlaha. Jeden z nás od Hooka ty jeho slinty sleduje pravidelně a povídal, že jednou byl Přemda u nějakej rodiny, seděl na zahradě pod pergolou s majitelem a jeho stará, která se chtěla blejsknout, upekla trhanec a nesla ho na pekáči ke stolu.

„Á, už je tady paní Boženka se svou voňavou buchtou,“ hlaholil Přemda. „Prozraďte nám, paní Boženko, jak to děláte, že ta vaše buchta tak nádherně voní?“

Někdy se fakt zadaří.

Když jsem před hoďkou vyšel z baráku, tak na mne káplo. Myslel jsem, že začíná chcát, ale byl to rorýs. Chcát bude až odpo. Spešl pro Alenku Juráčkovou Alias, bude pak chcát až do půlnoci.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička